McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Aralık 2020, Cumartesi 19:16 tarihinde eklendi. 3088 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sinek ve haşereyle etkin mücadele yürütülüyor

Edirne'de hayvancılığın yoğun yapıldığı köylerdeki ahırlarda sinek ve haşereyle etkin mücadele yürütülüyor.
Sinek ve haşereyle etkin mücadele yürütülüyor

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi ilaçlama ekibi, kışlık çalışma kapsamında Bosnaköy köyündeki ahırları ilaçladı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sivrisinek ve haşere ile mücadelenin yıl boyunca devam ettiğini söyledi.

Kış aylarında da çalışmaya devam ettiklerini aktaran Tanrıkulu, "Kış aylarında bütün metruk evleri, ahırları, kanalizasyonları sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamalar yapıyoruz. Bu mücadeleyi her yıl kış aylarında gerçekleştiriyoruz, bu çalışmayla yaz aylarındaki sivrisinek artışlarını engelliyoruz. Bir program dahilinde kış aylarında yazlık mücadeleyi yapmazsak yazın 4-5 katı bir sivrisinekle karşılaşabiliriz." diye konuştu.

Sivrisinekle mücadeleyi kendi imkanlarıyla sürdürdüklerini aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bu mücadeleyi çevreye zarar vermemek adına biyolojik ilaçlamalarla gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken de çevreye duyarlı, çevreye zarar vermeyen bir çalışma yürütüyor, bu konuda da halkımızı bilinçlendiriyoruz.  Bosnaköy'deki ahırlarımızı ilaçlıyoruz. Halkımız yazın sadece uçkun mücadelesi görüyor. Ama bizim bütün ekiplerimiz sahada ahırlarda, kanalizasyon sisteminde ve kapalı alanlarda da kışlık mücadelelerine devam ediyor. Halkımızdan istediğimiz, bahçelerinde varillerde sularını uzun süre tutmasınlar. El ilanları ve afişlerle de halkımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz."

AA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali