McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Aralık 2020, Çarşamba 14:47 tarihinde eklendi. 743 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İş adamından alkışlanacak karar! 'Allah bize ceza indirmesin' diyerek...

Srebrenitsa kentinde yaşayan iş insanı Safet Aliç, ''En azından kış döneminde bir şeyler yapalım ki Allah bize ceza indirmesin.'' diyerek kamptaki yangın sebebiyle sokakta kalan göçmenlere otelinin kapısını açtı.
İş adamından alkışlanacak karar! 'Allah bize ceza indirmesin' diyerek...

Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde yaşayan iş insanı Safet Aliç, ne Avrupa ülkelerinin ne de Bosna Hersekli yerel yöneticiler kabul etmek istemediği için açıkta kalan göçmenlerin kendi oteline yerleştirilmelerini talep etti.

Bihaç kenti yakınlarındaki Lipa kampında çıkan yangının ardından ağır kış şartlarında sokakta kalan ve dün geceden bu yana nereye nakledilecekleri bilinmediği için otobüslerde bekletilen göçmenler, Bosna Hersek ve Avrupa için bir insanlık ve medeniyet sınavı teşkil ediyor.

Bir süre yaşadığı İsviçre’den Bosna Hersek’e geri dönerek Srebrenitsa’ya yaklaşık bir milyon Avro yatırım yapan ve her fırsatta ülkesine olan sevgisini dile getiren bir iş insanı olan Safet Aliç, Srebrenitsa’daki bulunduğu binada yer alan otelini göçmenlere açmayı teklif etti.

Facebook üzerinden paylaşıtığı mesajda Aliç, “Srebrenitsa’da bana ait olan otel boş ve halihazırda Saraybosna’dayım ve mültecilerin üşüdüklerini görüyorum. Bunları görmek üzücü ve acı verici” diye yazdı. Bosna Hersek yönetimine seslenen Aliç, “Bu zavallı ve çaresiz insanların sokakta donmamaları için otelimin tamamını ücretsiz olarak kullanımlarına açmaya hazırım. En azından kış döneminde bir şeyler yapalım ki Allah bize ceza indirmesin. Evlerimiz boş ama insanlar sokaklarda yatıyor” diye yazdı.

Kaynak: zambak.ba 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali