McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 31 Aralık 2020, Perşembe 15:09 tarihinde eklendi. 593 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsrail'e Karşı Mücadeleyi ''Müfredattan'' Çıkarttılar!

Her geçen gün işgal rejimi İsrail ile ilişkilerine yeni boyutlar kazandıran Suudi Arabistan, bu kez de yeni nesilde kalıcı bir değişiklik yapmak adına adım attı.
İsrail'e Karşı Mücadeleyi ''Müfredattan'' Çıkarttılar!

Suudi Arabistan’da okul ders kitaplarını analiz eden ve eğitim materyallerini gözden geçiren Kudüs merkezli bir araştırma enstitüsü olan IMPACT-se, kitapların artık “Müslümanların ve Yahudilerin bir savaşa gireceği ve Müslümanların galip geleceği” anlatısını içermediğini söyledi. Bu içerik, Suudi Arabistan’daki İsrail rejimi karşıtı tutumların çoğunun temelini oluşturdu ve onlarca yıldır müfredatta yer aldı.

SİYONİZM’E HİZMETTE SINIR TANIMIYORLAR!

Milli Gazeteden Muhammed Özdemir'in haberine göre IMPACT-se’nin raporu, Suudi eğitim yetkililerinin önümüzdeki okul yılı için ders kitaplarından önemli miktarda Siyonizm karşıtı unsurların kaldırılmasını emrettiğini ortaya çıkardı. Bu adım ise Suudi Krallığı’nın, İsrail ile tam bir normalleşme üzerinde çalıştığının açık bir işareti olarak değerlendirildi.

2019’da kitaplara dâhil edilen ve “Siyonist güçler” olarak tanımlanan Yahudilerin amaçlarına ulaşmak ve dünyayı kontrol etmek için para, kadın ve uyuşturucuyu içeren kötü yöntemler kullandıklarını belirten klasik bir anlatı da müfredatlardan kaldırıldı. Dahası, İsrail rejiminin topraklarını Nil’den Fırat’a kadar genişletme planını ele alan “Siyonist tehlike” adlı bir bölüm de kaldırıldı. Suudi yetkililer, İsrail’e karşı halkın tavrını kademeli olarak değiştiriyor ve ikili ilişkilerle sonuçlanabilecek bir sürecin temelini atıyor.

ÂLİMLERDEN İÇERİĞİN KALDIRILMASINA SERT TEPKİ!

Suudi Arabistan’ın okul kitaplarından çıkardığı çoğunluğu “Siyonizm tehlikesi” ile ilgili olan bölümlere, Yemen Ulema Derneği’nden sert bir tepki

geldi. Dernek yaptığı açıklamada, hareketin İsrail hâkimiyetine doğru bir adım olduğunu söyledi. Açıklamada ek olarak, “Suudi rejiminin ders kitaplarının içeriğini değiştirme ve Siyonizm karşıtı materyalleri ders kitaplarından çıkarma hamlesi, İsrail’in görünürdeki hâkimiyetinin başlangıcıdır” denildi.

İSRAİL İLE GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

23 Kasım’da Benjamin Netanyahu kabinesinin bir üyesi ve Likud partisi, İsrail başbakanının Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile gizli bir görüşme için Suudi Arabistan’a gittiğini doğruladı. Günün erken saatlerinde İsrail’in Kan kamu radyosu ve Ordu Radyosu, Mossad şefi Yossi Cohen’in de toplantıya katıldığını söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali