McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Şubat 2021, Çarşamba 13:59 tarihinde eklendi. 2477 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vaka sayısı artıyor manzara değişmiyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, Edirne’de geçtiğimiz hafta her 100 bin kişide 65,66 olan vaka oranı, bu hafta 75,29’a yükseldi. Vaka sayılarına aldırış etmeyen ve sanki salgın yokmuş gibi sokaklara dökülen vatandaşlar sosyal mesafeyi de unuttu.
Vaka sayısı artıyor manzara değişmiyor!

Uyarı anonsları arttı

Termometrelerin 16 dereceye kadar yükselmesini fırsat bilen vatandaşlar cadde ve sokaklara akın ederek güneşli havanın tadını çıkardı. Riski yüksek iller arasında yer alan Edirne’de oluşan kalabalık görüntüler korkuttu. Vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte kentte gün boyu yapılan salgın tedbirlerine uyum anonsları da arttı.

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarına göre Edirne'de vaka sayısı 75,29, Kırklareli'nde 71,05, Tekirdağ'da 74,65 olarak tespit edildi. Geçen haftaya göre bölge illerinde artış olduğu görüldü.

“Trakya’da vaka sayısı en yüksek İl Edirne”

Son vaka tespitlerine göre Trakya'daki en çok vakanın görüldüğü kent Edirne olarak belirlendi. Edirne vaka oranı 75,29 ile yüksek riskli iller arasında 24’üncü sırada yer alıyor. Ayrıca Keşan ve İpsala ilçelerinde vaka artışının yaşanması sonrası ek tedbirler alındı.

Sağlık Bakanlığı’nın "covid19.saglik.gov.tr" adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında nüfusa oranla Covid-19 vaka sayısında ilk üç il Ordu, Giresun ve Trabzon oldu.

Güneş, koronavirüsü unutturdu

Edirne’de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, kendini sokağa attı. Kentin en işlek caddesi olan Saraçlar, uzun zamandan sonra en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Kafelerin kapalı olmasıyla vatandaşlar boş buldukları yerlerde güneşin keyfini çıkardı. Bazı vatandaşların maske takmadıkları ve sosyal mesafe kurallarına da uymadıkları görüldü.

Saraçlar Caddesi'ndeki banka ve PTT önlerinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Korona virüs denetimleri kapsamında devriye gezen polis ekipleri, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Bazı vatandaşlar ise yüksek riskli iller arasındaki kentte tedbirlerin gevşetilmemesini istedi.

Anonslar tekrar başladı

Edirne’de vaka sayısında artışın ardından Kovid-19 salgın tedbirlerine uyum anonsları ve denetimleri arttırıldı. Açıklanan son verilere göre, 100 binde 75,29 vaka sayısı görülen kentte, ekipler vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet etmesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali