McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Mart 2021, Çarşamba 18:06 tarihinde eklendi. 5225 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dolandırıcılığa geçit yok!

Son dönemlerde artan dolandırıcılıkla mücadele kapsamında harekete geçen Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kentteki esnaflara ve vatandaşlara bilgilendirici afiş dağıttı.
Dolandırıcılığa geçit yok!

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, son dönemde artan dolandırıcılar ile yöntemlerine karşı vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından hazırlanan afişler hem esnaflara hem de vatandaşlara dağıtıldı.

Son dönemlerde dolandırıcılık olaylarının arttığını söyleyen ekipler, dağıttıkları afişlerle bu tür dolandırıcılara karşı tedbirleri olmaları konusunda uyarıldı.

Kentin en kalabalık ve trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde çalışma gerçekleştiren ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı bankamatiklerin yanlarına da hazırlanan broşürlerden yapıştırdılar.   

Kendilerini saygın meslek gruplarının mensubu olarak tanıtanlara kanmayın!

Bilgilendirmede kendilerini polis, asker, hâkim, savcı gibi saygın meslek gruplarının mensubu olarak tanıtan dolandırıcılara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini anlatan ekipler, esnaflar ve vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Dolandırıcıların çeşitli yöntemleri kullanarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını aktaran ekipler, bu gibi durumlarda mutlaka kamu kurumlarına başvurmalarını ve istenilen hesaplara para yatırmamalarını istedi.

Esnaflara bu konuda bilgilendirme yapan ekipler, dükkânlarının camlarına asarak konunun hassasiyetine dikkat çekmelerini talep etti.

Uygulamadan çok memnun olduklarını belirten Erol Soner, polis ekiplerine teşekkür etti.

“Uygulama sayesinde yaşlılar da bilgi sahibi oluyor”

Uygulama sayesinde başta yaşlı insanlar olmak üzere birçok kimseye bilgiler verildiğini ve dolandırıcılıkla mücadele edildiğini söyleyen Soner, dolandırıcıların kullanıldığı yöntemlerin anlatılmasıyla birlikte yaşlıların da dolandırıcıların kurbanı olmaktan kurtulabileceğini aktardı.

“Gelen mesajlara ve aramalara kesinlikle itibar edilmemeli”

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan bu çalışmanın çok fayda sağlayacağını söyleyen vatandaşlardan Fehmi Alkan, “Son dönemlerde yaygınlaşan dolandırıcılarla mücadele büyük önem taşıyor. Özellikle dolandırıcılar bizim gibi yaşlı kimseleri hedef olarak seçiyorlar. Ben bu konuda dikkatli davranıyorum ama dolandırılan arkadaşlarım olmuştu. Gelen mesajlara ve aramalara kesinlikle itibar edilmemeli. Bu gibi durumlara fırsat vermemek için emniyet yetkililerini aramalıyız. Çok başarılı çalışmalar yapılıyor. Bu bilgilendirici afişler de farklılık yaratacaktır.  Yetkililere teşekkür ederiz” dedi.

Polis ekiplerine teşekkür eden esnaflar bilgilendirmenin ardından bu konuya dikkat çekmek için dağıtılan afişleri iş yerlerinin camlarına astı.

Ayrıca Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından dolandırıcılığın önüne geçmek amacıyla hazırlanan afişler, köylere, kamu kurum ve kuruluşları ile apartmanların da girişlerine asılıyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali