McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Mart 2021, Perşembe 10:25 tarihinde eklendi. 5104 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne İl Genel Meclisi’nden “gazeteciler aşılamada öncelikli gruba alınsın” önerisi

Edirne İl Genel Meclisi’nin Mart Ayı üçüncü birleşiminde yerel basının sorunları görüşüldü. Koronavirüs salgınının, yaşama mücadelesi veren yerel basına bir darbe daha vurduğunu aktaran Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, gazetecilik mesleğinin riskleri göz önüne alınarak, aşılamada basın mensuplarının öncelikli meslek grupları arasına alınması gerektiğini söyledi.
Edirne İl Genel Meclisi’nden “gazeteciler aşılamada öncelikli gruba alınsın” önerisi

Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, yerel basının sorunları hakkında meclise rapor sundu. Halkın doğru haber alma hakkını sağlamasının en temel yolunun basının ve çalışanlarının çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesinden geçmekte olduğunu dile getiren Sarıgül, “Yerel basını gelişmiş bir ülkede yerel iletişim ve yerel demokrasi güçlenecek bu durum çoğulculuğun da güçlenmesini sağlayacaktır.” Dedi.

Salgın baskısı ve tehdidi altında görev yapan gazetecilerin, canlarını, sağlıklarını riske ederek sahada büyük bir özveriyle haber takibi yaptıklarını ifade eden Sarıgül, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na göre 20 gazetecinin, görevi başında yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamlarını yitirdiğini aktardı.

“Pandemi sürecinin asıl kahramanlarından biri de gazetecilerdir”

Koronavirüs salgınının, yaşama mücadelesi veren yerel basına bir darbe daha vurduğunu aktaran Sarıgül, “Gazeteler değil, yerel radyo ve televizyonlar da bu krizden payını aldı. Pandemi sürecinin asıl kahramanlarından biri de gazetecilerdir. Bu dönemde Virüs bulaşan bir sürü gazeteci arkadaşımız olmuştur. Koronavirüs salgınının tehlikesi ve baskısı altında görev yapan gazetecilerin canlarını, sağlıklarını riske ederek sahada büyük bir özveriyle haber takibi yapıp, halkın haber alma ihtiyacı ve kendi ve ailelerinin geçimini sağlamak için verdikleri mücadele ortadadır” şeklinde konuştu.

Edirne Merkez, Keşan ve Uzunköprü’de koronavirüse yakalanan çok sayıdaki gazetecinin sevindirici bir şekilde iyileşip, görevinin başına döndüğünü söyleyen Sarıgül, gazetecilik mesleğinin riskleri göz önüne alınarak, aşılamada basın mensuplarının öncelikli meslek grupları arasına alınması gerektiğini dile getirdi.

“Hür ve çok sesli basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur”

Yerel basının yeterli desteği bulması ve ciddi anlamda etkin bir konuma gelmesi gerekmekte olduğunu belirten Sarıgül, “Bu durum, yerel basın organının faaliyette bulunduğu bölgeler açısından son derece yararlı olacaktır. Çünkü, bu yayın organları vasıtasıyla söz konusu bölgenin sorunları ve istekleri sıklıkla dile getirilecek ve bu işin takibi sağlanacaktır. Halbuki, ulusal basında en fazla bir kez belki de hiç yer bulmayacak haberler, konular, yerel basında uzun süre gündemde kalabilecek ve bu da yönetim ve yöneticiler üzerinde baskı unsuru oluşturabilecek ve dolayısıyla işin sonunun gelmesi açısından fayda sağlayabilecektir. Yerel basının desteklenmesi sadece bölge halkı için değil genel anlamda o ülkenin tüm vatandaşları açısından büyük fayda sağlayacaktır. Basında çok sesliliğin korunması ve sorunların, fikirlerin tarafsız, özgürce ve çeşitlilik içinde dile getirilmesi, gerçeklerin tüm açıklığıyla göz önüne serilmesi ve yönetim kadrolarının gerçek anlamda denetlenmesi, eleştirilmesi, sorunların takibi herkesin faydasına olacaktır. Bu sebeple yerel basının korunması ve güçlendirilmesi meselesi büyük önem taşımaktadır. Hür ve çok sesli basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur.” İfadelerini kullandı.

Ekonomik olarak zor durumda olan gazetelere, devlet desteği verilmesinin ciddi önem taşıdığını söyleyen Sarıgül, “Şunu unutmayalım ki gazetecilik gibi düşünsel temele dayanan meslek dalları kesintiye uğradıklarında bir daha toparlanmaları mümkün olmaz. Bu nedenle de işverenleriyle, sendikalarıyla, çalışanlarıyla, devletiyle ve okurlarıyla gazetecilere ve gazetecilik mesleğine sahip çıkmak gerekiyor.” Dedi.

Yerel basının ulusal basından daha çok önem taşıdığını öne süren İpsala İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, vatandaşların yerelde olan olaylara daha fazla ilgi duyduğunu aktardı. Yerel basının siyasiler ve tüm vatandaşlar için kamuoyunu bilgilendirme konusunda önemli rol oynadığını belirten Edirne İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, Yerel basın bizim gözümüz kulağımız.”Yerel basına destekler noktasında şartların daha da iyileştirilmesi doğrultusunda talebimiz vardır. Yerel basın güçlendirilmelidir. Yerel basının rolü tartışılamaz.” Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali