McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 10 Mart 2021, Çarşamba 11:44 tarihinde eklendi. 2523 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vakalar attı bariyerler geri döndü

Edirne’nin Koronavirüs risk haritasında kırmızı kategoride ve çok yüksek riskli iller arasında yer almasının ardından yeni kurallar getirildi. Vaka sayılarının artış yaşandığı 5 il arasında yer alan kentte İl Hıfzıssıhha Kurulu, sert tedbirler aldı. Bu kapsamda cadde giriş ve çıkışlarına tekrardan bariyerler yerleştirildi. Ayrıca vatandaşlar HES Kodu sorgulamasının ardından caddelere giriş yapabilecek.
Vakalar attı bariyerler geri döndü

Saraçlar, Çilingirler ve Balıkpazarı Caddelerinin yanı sıra Lari Camii giriş ve çıkışına polis ve zabıta ekipleri tarafından bariyerli kontrol noktaları oluşturuldu. Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında Saraçlar ve Çilingirler Caddesi’ne kontrollü giriş ve çıkış yapılacak.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler başkanlığında gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında vaka sayılarının azalması ve kentin kırmızıdan kurtulması için yeni kararlar alındı. Edirne’de işlek caddelere girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak ve caddede yoğunluk oluşmasına izin verilmeyecek

“Tedbirlerin arttırılması yerinde bir karar oldu”     

Edirne’nin kırmızı kategoride yer almasından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Edirne Ciğercisi Kazım Gilan; “Uzun zaman önce gerekiyordu aslında bu tedbirler. Tedbir almamız şart. Daha önce olsaydı bence daha iyi olurdu. Geç kalınmış değil. Bundan sonra inşallah biraz turuncuya veya maviye dönebiliriz. O da bizim elimizdeİnsanlarımız inşallah bunu idrak eder. Bir araya gelmeyi keserseler daha iyi konuma gelebiliriz. Bir esnaf olarak bende bir an önce işyerlerimizin açılmasını istiyorum. Açılırsa çark döner. Salgının başında uygulanan bariyerler geri döndü. Bunun yanı sıra bir de HES Kodu sorgulaması yapılacakmış. İnşallah fayda sağlar” dedi.

“ Bu durumu geçen sene yaşamıştık, başa döndük”

Sevinç ve üzüntüyü aynı anda yaşadıklarını belirten Saraçlar Caddesi esnaflarından Levent Yaçı, bariyerlerin koyulmasının tedbir amacıyla iyi olsa da esnaflar açısından şaşkınlıkla karşılandığını söyledi. Vatandaşların bu durumda çekingen davrandığını ve tedirgin olduğunu aktaran Yaçı,  “Geçen sene bariyerler ilk koyulduğunda bu durumu yaşamıştık. Aynı senaryoyu tekrardan yaşıyoruz. Başa döndük.  Yasaklar kalktı, kısıtlamalar azaldı derken maalesef bu kırmızıdan dolayı da halen daha randıman alamamış durumdayız. Vatandaş olarak hepimiz duyarlı olmamız lazım. Herkesin HES kodu var ama çok yoğunluk oluşuyordu, işi olan da olmayan da girip çıkıyordu. Bu şekilde belki daha faydalı olur” şeklinde konuştu.  Vakaların ilçelerden kaynaklı olduğunu belirten Levent Yaçı, daha fazla tedbir alınarak bunlara yönelik de çalışmaların yapılması gerektiğine değindi.

 

Öte yandan sabahın erken saatlerinden itibaren belli bölgelere yerleştirilen bariyerleri gören vatandaşlar şaşkına döndü. Bariyerlerin koyulmasının ve yeni tedbirlerin alınmasının doğu bir karar olduğunu söyleyen vatandaşların yanı sıra karardan habersiz olanlar da durum karşısında şaşırıp kaldı.

Vaka sayıları arttı ek tedbirler alındı

Edirne’de vaka sayılarında yaşanan artış ve risk haritasında kırmızı kategoride yer alması ile birlikte salgının başında uygulanan bariyerler geri döndü. İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında Kentin işlek caddeleri Saraçlar, Çilingirler ve Balık Pazarı ile bu caddelere açılan ara yolların bariyerle kapatılması, caddeye girişlerin kontrollü yapılması kararı alındı.

Yoğunluğun azaltılması amacıyla da işlek Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ndeki esaslara uyarınca 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde caddelere girişlere izin verilecek.

Salgın riskinin daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında bu caddelere girişlerde HES Kodu sorgulaması uygulaması başladı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali