“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 24 Nisan 2021, Cumartesi 16:44 tarihinde eklendi. 244 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KISITLAMA İHLALİNE GEÇİT VERİLMEDİ!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması ve Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle Kovid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Bu kapsamda Edirne İl Emniyet Müdürlüğü “yoğunlaştırılmış dinamik denetim" ekipleri ana arterler başta olmak üzere çeşitli noktalarda denetim gerçekleştirdi.
KISITLAMA İHLALİNE GEÇİT VERİLMEDİ!

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne gönderdiği genelgeyle birlikte hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına 23 Nisan'ın da dâhil etmesinin ardından cadde ve sokaklar boş kaldı. Edirnelilerin kısıtlamaya genel olarak uyduğu görülürken, bazıları ise çeşitli bahanelerle sokaklarda yoğunluk oluşturdu.

Araçlar ve yayalar tek tek durduruldu

Daha önce yayınlanan genelgede olduğu gibi "sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler listesi" aynı şekilde geçerli olmasına karar verildi. Hafta sonu 10.00-17.00 saatlerinde açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuru yemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de birebir uygulandı. Edirne’de sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında denetim gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçları ve yayaları tek tek durdurarak sokağa çıkma nedenlerini sordu ve izin belgelerini kontrol etti.

“Müdür talimat verdi, ekipler denetimi arttırdı”

Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un anonsunun ardından polisler harekete geçti ve denetimleri arttırdı. Müdür Kurt, vatandaşların evlerine en yakın noktalardan alışveriş yapılmasına izin verildiğini bu kapsamda marketlere araçla gidip-gelenlere cezai işlem uygulanması konusunda ekiplere talimat verdi.

Kentin en işlek cadde ve sokaklarında zaman zaman yaya yoğunluğu oluştuğu görülürken, ekipler vatandaşlara sokağa çıkma nedenlerini sordu ve kimlik kontrolü yaptı. Evlerine yakın noktalardan alışveriş yapan vatandaşların evlerine gittiği görülürken, kısıtlamayı ihlal eden ve markete çıktım bahanesini kullananlara ise tutanak tutuldu.

22 Nisan Perşembe 19.00 itibariyle başlayan ve Cuma, Cumartesi, Pazar günlerinin tamamını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 26 Nisan Pazartesi saat 05.00'te sona erecek

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali