McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Nisan 2021, Cuma 22:14 tarihinde eklendi. 411 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘Demir Kubbe’ Kanser Vakalarını Arttırdı

İsrail rejiminin füze savunma sistemi ‘Demir Kubbe’nin rejimin askerlerindeki kanser vakalarını arttırdığı, rejimin ise iddiaları reddettiği bildirildi.
‘Demir Kubbe’ Kanser Vakalarını Arttırdı

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre İsrail rejiminin ‘Demir Kubbe’ adlı hava savunma sistemi bataryalarında görev yapan kadın ve erkek askerlerde kanser vakalarında artış gözlemlendi.

Demir Kubbe hava savunma bataryalarının yakınında görev yapan İsrail rejimi askerlerinin görev yaptıkları sırada veya daha sonra kansere yakalandığının öne sürüldüğü haberde rejimin ordusunun ise bunu destekleyen çalışmalara rağmen bu iddiaları reddettiği bildirildi.

İsrail rejimi ordusunda görev yapan Ran Mazor adlı bir askerin görev yaptığı süre içerisinde sürekli olarak bacak ve sırt ağrısı şikayetlerinde bulunduğunun belirtildiği haberde askere ‘Demir Kubbe’nin radar sisteminden kaynaklı olarak kemik kanseri teşhisi konduğu bildirildi.

Demir Kubbe bataryalarında çalışmaya başlamadan önce hava kuvvetlerinde görev yapan Yonatan Haimovitz adlı 31 yaşındaki bir başka rejim askeri ise Demir Kubbe’nin radar sisteminin yanındayken vücudunun içinin kaynadığını hissettiğini belirterek yaşadığı tecrübeyi mikrodalga fırın içindeki yiyeceklerin durumuna benzetti.

Zorunlu askerlik görevinin sonunda lösemi teşhisi konan Shir Tahar adlı bir başka rejim askeri de rejimin ordusunun kendilerini radyasyondan korumadığını söyledi.

2011 yılında Demir Kubbe hava savunma sisteminde görev yapan rejimin her 80 askerinden birine kanser teşhisi konduğu belirtilirken, haberde 240 askerden altısına, askerlik hizmeti sırasında veya hemen sonrasında kanser teşhisi konduğu ifade edildi.(Ajanslar)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali