McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Mayıs 2021, Pazartesi 18:44 tarihinde eklendi. 248 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KÖYDES PROJESİNE 17 MİLYON BÜTÇE AYRILDI

KÖYDES Projesi kapsamında Edirne’ye toplamda 17 milyon 891 bin 983 lira ayrıldığını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, proje ile içme suyu ve yolu bulunmayan veya yetersiz olan köy bağlarının yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, atıksu hizmetlerinin geliştirilmesi ile köylerde hayat kalitesinin arttırılması, ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi.
KÖYDES PROJESİNE 17 MİLYON BÜTÇE AYRILDI

Her yıl olduğu gibi KÖYDES Projesi kapsamında kaynak anlamında illere ayrılan payların belli olduğunu aktaran Edirne İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, Edirne’ye 17 milyon 891 bin 983 lira, Uzunköprü’ye ise 3 milyon 843 bin 803 lira ayrıldığını söyledi.

KÖYDES Projesi ile içme suyu ve yolu bulunmayan veya yetersiz olan köy bağlarının yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, atıksu hizmetlerinin geliştirilmesi ile köylerde hayat kalitesinin arttırılması, ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Akbulut, “Bu sayede bu güne kadar tüm köylerimizde sayısız hizmetler gerçekleştirildi. Önce yıllara göre sıkıntılar % 70lere varan oranda azalmış oldu. Yol ulaşımları, meydan düzenlemeleri, içme suyu ve kanalizasyon sorunları, sosyal anlamda yapılan projeleriyle hakikaten çok mesafe aldık. Güzel hizmetler hayata geçirildi. Tabi ki neticede bunlar diğer yapılan hizmet alanlarındaki gibi hükümetimiz tarafından gönderilen kaynaklarla oluyor. Önceki dönemlerdeki durumu bu günle karşılaştırdığımızda dağlar kadar fark var. Eskiden köylü vatandaşlarımız kahveye çizmeyle gelirdi. Çamur batak içindeydi yollar. Şimdiki durum malum. Hatta bazı köylerimize kaldırımlar bile yapıldı. Cumhur başkanımız bunu laf olsun diye söylemiyor, yeni nesile bunlar anlatılmalı.” Şeklinde konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali