McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Mayıs 2021, Perşembe 18:08 tarihinde eklendi. 230 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SELİMİYE MEYDAN PROJESİ BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Edirne Belediye Meclisi 2021 Yılı 2. Olağanüstü Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, geçtiğimiz günlerde uzun süredir atıl durumda bekleyen Selimiye Meydanı'nın, yeni yüzüyle Edirne'ye ve ülkeye yakışır halde düzenleneceğinin müjdesini vermişti. Toplantıda görüşülen Selimiye Camii Çevresel Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Edirne Belediyesi arasında ortak protokol yapılması oy birliği ile kabul edildi.
SELİMİYE MEYDAN PROJESİ BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Edirne’deki vaka sayıları geçtiğimiz haftalara oranla yüzde 50 düştüğünü söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; tedbirlerle bayram sonuna kadar vaka sayılarının en aza düşeceğine inandığını dile getirdi. Gündem maddelerine geçmeden önce ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yorumuna tepki göstererek gereken cevapları Türkiye’nin verdiğini söyledi.

Edirne Belediye Meclisi 2021 Yılı 2. olağanüstü toplantısı yoklamanın alınmasıyla başladı. Gündemde bulunan 6 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündemin birinci maddesi olan Selimiye Camii Çevresel Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin çizilmesi ve uygulanması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Edirne Belediyesi arasında ortak protokol yapılması görüşüldü.

Kanayan yara Selimiye Meydanı için Cumhurbaşkanı talimat verdi

Geçmişten günümüze uzanan Selimiye Camii Projesi’nin içeriği hakkında açıklamada bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Hepimiz bu millete hizmet etmek için bu görevlere seçildik. Projelerle beraber Ankara’ya gittik. Sayın bakan, valimiz ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba’yı da davet etmiş. 1 buçuk saatlik toplantıda alt yapıdan tutun diğer projelere kadar hepsinin konuştuk. Ama tabi ağırlıklı konumuz Selimiye rekreasyon projesi ve yemiş kapanı hanı oldu. Bakanlık yapı işleri genel müdürlüğünün uhdesinde yapılmasına birlikte tamam dedik” ifadelerine yer verdi.

“Rekreasyon projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak”

Rekreasyon projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağını söyleyen Başkan Gürkan;

“Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili çalışmalar koruma ve konservasyon ve uygulama projeleri belediyemizce hazırlatılıyor. Selimiye konusunda önümüzün açılmasını sağlayan ve bir an önce yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanımıza, çevre ve şehircilik bakanımıza, AK Parti İl Başkanı Belgin İba’ya teşekkür ederim. Selimiye’nin daha da muhteşem bir görünüme kavuşması için bu fedakârlığa razıyız” şeklinde açıklamada bulundu.

“Edirne’nin kanayan yarası çözüme kavuşuyor”

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından söz alan Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çapoğlu; “Selimiye Meydanı Edirne’nin kanayan yarasıydı. İyi ki böyle bir toplantı oldu. Cumhurbaşkanımıza iletildi ve müdahalesi oldu. Selimiye’nin önündeki bu kimilerinin ucube çukur dediği görüntüler ortadan kalkacak. Bu konuda çok sevinçliyiz. Hayırlı olsun” dedi.

“Uzlaşı içinde yapılan çalışma her yere örnek olsun”

Projeyi bakanlıkla yapacaklarından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Başkan Gürkan; “Yerel yönetimlerle merkezi hükümetin bu anlamda uzlaşı içinde çalışması her yere de örnek olur. Bu anlamda diyecek söz yok yapılacak güzellikler Edirne’ye olacaktır. Kim yaparsa da başımızın üstünde taşımaya ve şükran duymaya hazırızİnşallah yemiş kapanı hanı ile ilgili de bir an önce mesafe alırız” şeklinde konuştu.

Selimiye Cami çevresi ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin kültür varlıkları bölge kurulu onayı alınmış projelerin temin ve uygulaması ile Yemiş Kapanı Hanı koruma ve yeniden işlevlendirme projelerinin çizilmesi ve uygulanması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Edirne Belediyesi arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve protokol yapılmasına bu amaçla gerekli kaynak aktarılması yapılacak ortak hizmet projesi kapsamında esaslarını belirlemek üzere Edirne Belediyesi adına Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali