McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Mayıs 2021, Salı 18:42 tarihinde eklendi. 263 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MÜJDELİ HABER ESNAFI MUTLU ETTİ

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde hibe ödemesi yapılacağına ilişkin açıklamasının esnaf ve üreticilere nefes aldıracağı değerlendirmesinde bulundu.
MÜJDELİ HABER ESNAFI MUTLU ETTİ

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Esnafın günlerdir beklediği müjdeyi kamuoyuyla paylaşan Erdoğan, esnaflara iki grup halinde destek olunacağını söyledi.

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafe gibi dükkanların olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. grupta ise bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar gibi işletmelerin yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 2. gruba berberler otobüsçüler, pazarcıların da dahil olduğunu ekledi. 1. gruptaki işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacağını duyuran Erdoğan, 2. gruptakilere de 3'er bin liralık hibe desteğinin sağlanacağını ifade etti.

Müjdeli haber esnafı mutlu etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde hibe ödemesi yapılacağına ilişkin açıklaması, Edirne’de esnafları mutlu etti.

Cumhurbaşkanı’nın acıkmalarının bir nebze de olsa sevindirici bir haber olduğuna değinen Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, “Birinci grupta olanlara 5 bin lira hibe desteği verilecek. Konfeksiyon, ayakkabıcı, seyyar satıcı gibi yerler de 3 bin lira kapsamında yer alıyor. Hayırlısı olsun. Beklenen bir şeydi zaten. Esnafın yaralarını sarmaz ama bir nebze de olsa rahatlatır diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

“Vaka sayıları tekrar yükselirse esnaf daha da zor durumda kalır”

Yaklaşık 1.5 senedir esnafın zor durumda olduğunu aktaran Cingöz, “Kısmen açılanlar oldu, tamamen kapananlar oldu. Ama hiç yoktan iyidir, biz esnaflarımız adına Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Temmuz ayından sonra vaka sayıların da daha da düşüş yaşanırsa tüm esnaflar açılır. Bu da esnafımız için en mutlu haber olur. Esnaflarımız da tam olarak normalleşmeyi bekliyor. Vaka sayılarımız tekrar yükselirse bu zor durumda bırakır esnafı. Uzun zamandır kapalılar.” İfadelerini kullandı.

“Yerel esnafta e-ticarete başladı”

Edirne’de pandemi döneminde esnafın yeni dükkanlar açtığını dile getiren Cingöz, “Bazıları dükkanlarını kapatıp, bakkal ve lokantalara yöneldi. Artık burada da e-ticaret ilerliyor. Esnaflarımız da pandemi döneminde buna yönelmeye başladı. Yerel esnafta artık buralardan satış yapıyor.” Dedi.

Bir nebze de olsa bizi rahatlatacak bir destek”

15 aydır kapalı olduklarını ve desteklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Edirne Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Harun Özen, “Beklentimiz aslında açılması yönündeydi. Ama yine de devletimize teşekkür ediyoruz. Bir nebze de olsa bizi rahatlatacak bir destek. Zor günümüze biraz olsun ihtiyaçlarımızı giderebiliriz, biriken faturalarımız vardı onları öderiz, sevindirici bir haber. İnşallah önümüzdeki günlerde bu salgından kurtuluruz ve her şey iyi olur.” Diye konuştu.

Artık tamamen açılmayı bekliyoruz”

Salgınla mücadele sürecinde en çok etkilenen kesimin esnaf ve sanatkarlar olduğunu ifade eden Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Desteklerin can simitleri olduğunu belirten Gönay, “Kapanma dolayısıyla sıkıntıya girmiştik. Bu verilecek destek ilaç gibi geldi. Artık tamamen açılmayı bekliyoruz. Bu ortamda verilen her destek tutunmamıza yardım ediyor. Umarım bizim için iyi olur. Tüm esnaf arkadaşlar adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Umarım kısa sürede salgın biter ve eski yaşamımıza döneriz.” Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali