McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Mayıs 2021, Pazartesi 15:39 tarihinde eklendi. 208 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Genel Meclisi’nde Netanyahu Tartışması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetmesini Edirne İl Genel Meclisi’ne taşıyan İYİ Partili üyeye AK Partililerden çok sert tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut; “İslam âleminin bir numaralı düşmanını, siz nasıl olur da Cumhurbaşkanımızla aynı kefeye koyup benzetme işgüzarlığında bulunuyorsunuz. AK Parti gurubu olarak, bu ifadelerinizden dolayı sizleri kınıyor, yazıklar olsun diyoruz.” Dedi.
İl Genel Meclisi’nde Netanyahu Tartışması

Edirne İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının 4 birleşimine üyeler arasında yaşanan Netanyahu tartışması damga vurdu. İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Erbay, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzetmesine destek verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut ise söz alarak iddialara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam âleminin baş düşmanı olan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, İyi Partili meclis üyesi Hüseyin Erbay'a tepki gösterdi. Eleştirilere cevap vermek üzere gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut; "Ülkemizin siyasi partileri içerde siyaset yapabilirler. Birbirlerini eleştirebilirler. İstediği konulara değinerek tartışabilirler. Ama ülke dışı konusuna geldiğimiz zaman ülke olarak ve tüm siyasi partiler olarak birlik ve beraberlik göstermemiz gerekir. Düşmanlarımıza karşı el birliği halinde tek ses olarak hareket etmemiz gerekirken baş düşmanımızla Cumhurbaşkanımızın aynı kefeye konması konusunda eleştiri yaptık" dedi.

Akbulut; “Dışişlerinde birlik olmak şart”

Diğer konularda burada her türlü eleştirinin mecliste yapılabileceğini fakat ülkenin birlik ve beraberliği gibi tek noktada hareket edilmesi gereken konularda yabancılara ve düşmanlarımıza karşı tek ses olunması gerektiğini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut; “Sen kalkar İsrail Başbakanı Netenyahu ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı aynı teraziye koyarsan işte o zaman biz  (One Minute) bir dakika deriz. Yanlış olan ve bizim eleştirimiz budur. Diğer konularda istediğimizi söyleriz ona diyecek bir şeyimiz yok. Siyaset yapacaksın ama dışarıya karşı olduğu zaman birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım. Bu durum kim olursa olsun ülke olarak birlik ve beraberlik göstermemiz gereken bir konudur. Yarın bir gün Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı olmuş olsa başkası da olmuş olsa biz AK Parti olarak başta kendimiz dışarıya karşı olan noktalarda birlik ve beraberlik göstererek aynı yerde durmamız gerekir" şeklinde açıklamada bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut'un meclis kürsüsünde yaptığı konuşmadaki birlik ve beraberlik vurgusu meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

"İçerideki siyaset başka, dışarıdaki siyaset başka"

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Erbay'ın konuşmalarına Netenyahu ile Cumhurbaşkanı’nı aynı kefeye koyarsan eğer ‘yazıklar olsun’ deme hakkına sahibim şeklinde yanıt veren Akbulut,  

“Hangi konuda olursa olsun dışarıya karşı tek yumruk halinde hareket etmemiz gerekir. İçerideki siyaset başka, dışarıdaki siyaset başka olmalıdır. Biz aynı geminin insanlarıyız.  İçerideki siyaset olduğu zaman tarımı da teknolojiyi, ekonomiyi de eleştiririz. Ama dışarıya karşı ülke olarak hepimiz tüm partiler tek vücut olmamız gerekirken, bu tür yaklaşımlar bizi üzüyor. Serzenişimizin ve yazıklar olsun dememizin sebebi de budurİslam âleminin bir numaralı düşmanını, siz nasıl olur da Cumhurbaşkanımızla aynı kefeye koyup benzetme işgüzarlığında bulunuyorsunuz. AK parti gurubu olarak, bu ifadelerinizden dolayı sizleri kınıyor, yazıklar olsun diyoruz " diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali