McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 12 Haziran 2021, Cumartesi 17:40 tarihinde eklendi. 225 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’de yaşayacak

Bulgaristan’daki soydaşların umuda açılan penceresi olan Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’de Fatih Mahallesi'nde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önündeki caddede yaşayacak. Türk ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu "Cep Herkülü" olarak da bilinen Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne'de yaşayacağı cadde de tören düzenlendi.
Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’de yaşayacak

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Fatih Mahallesi Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önündeki caddeye verilmesi tüm partilerin meclis üyelerinin oy vermesi üzerine Belediye Meclis kararıyla kabul edilmişti. Fatih Mahallesi'nde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önündeki caddede düzenlenen törende Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“Naim Süleymanoğlu sadece Türkiye’nin değil dünyanın da bir değeridir”

Naim Süleymanoğlu'nun 1986'da Bulgaristan'daki baskıcı rejimden kaçarak ata topraklarına döndüğünü söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bu irticayı sağlayan dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal’ı da huzurlarınızda rahmetle anmak istiyorum. Naim, 1989’da olimpiyat şampiyonu olduğunda yendiği sadece rakipleri değildir. Dünyadaki tüm baskıcı rejimlerdir. Naim Süleymanoğlu sadece Türkiye’nin değil dünyanın da bir değeridir” dedi.

“Naim, Bulgaristan Türklerinin umudu olmuştur”

Naim'in Bulgaristan'daki dönemin totaliter rejiminin baskılarına karşı koyarak Bulgaristan Türklerinin umudu olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Naim Süleymanoğlu 50 yıllık kısacık yaşamında elde ettiği başarılarının yanında çok da konuşulmayan çok muhteşem bir rekorunun daha vardır. Naim Süleymanoğlu aynı zamanda dönemin baskıcı totaliter rejiminin o baskılarına karşı koyarak, Bulgaristan Türklerimizim bir umudu, umuda açılan bir penceresi olmayı başarmıştır” dedi.

Naim Süleymanoğlu’nun sadece sporculuğu ile değil yiğitliği, cesareti ve liderliği ile de Bulgaristan Türklerinin ışığı ve inancı olduğunu ifade eden Başkan Gürkan; “Onun bu başkaldırısının ardından Bulgaristan Türklerinin büyük bir çoğunluğu Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştır. Bu topraklar, demokrasiye bir adım atmış ise Bulgaristan’ın totaliter rejimden demokratik yönetime dönmüşse bunda Naim Süleymanoğlu’nun ismi tarihin altın sayfasında yerini almaktadır” dedi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’de yaşayacağı caddenin açılışına katılmaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirten Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün, emeği geçenlere teşekkür etti.

11 Temmuz 2021 tarihinde Bulgaristan’da genel parlamento seçimleri yapılacağını hatırlatan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün, Türkiye’de yaşayan ve oy hakkı olan vatandaşlara bu önemli günde destek vermeleri çağrısı yaptı.

Türk gençlerinin "Cep Herkülü" gibi davası peşinde koşarak onu örnek almasını dileyen Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Muharrem Erkek, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ahmet Osmanlı, Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün ve Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali