McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Haziran 2021, Çarşamba 17:07 tarihinde eklendi. 278 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye şampiyonu Gümüşdağ’a 9/8’lik karşılama

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 12-13 Yaş Güreş Milli Takımı kamp kadrosu seçmeleri kapsamında yapılan müsabakalarda Türkiye şampiyonu olan Edirne Şahispor Kulübü Sporcusu Bayram Gümüşdağ, konvoy halinde geldiği mahallesinde 9/8’lik ezgilerle karşılandı.
Türkiye şampiyonu Gümüşdağ’a 9/8’lik karşılama

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 12-13 Yaş Milli Takım Serbest Güreş Takım seçmelerinde 62 kiloda yarışan ve 68 rakibini eleyerek Edirne’ye birincilikle dönen Bayram Gümüşdağ (12), sevenleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Kulüp üyeleri tarafından otogarda Türk bayraklarıyla donatılmış araçlarla karşılanan Gümüşdağ, Küçükpazar Mahallesi'ne girişte karşılaştığı sürpriz karşılama karşısında gözyaşlarına hâkim olamadı.

“Deyim yerindeyse ‘yerli ve milli’ sporcu”

Antalya’da düzenlenen 12-13 yaş Milli takım seçmelerinde Türkiye Şampiyonu olan sporcularından Bayram Gümüşdağ’ın başarısından Edirneliler olarak gurur duyduklarını söyleyen Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen; “Bu kardeşimiz Edirne’nin çocuğu. Bu gurur hepimizin gururu. Deyim yerindeyse ‘yerli ve milli’, transfer değil burada yetişmiş bir çocuk. İnşallah Bundan sonra diğer kardeşlerine ve arkadaşlarına da örnek olacak. Edirne’mizden çok daha iyi şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyoruz. 62 kiloda Edirne’mizi temsil etti. 68 rakibi vardı. Rakiplerini eleyerek Türkiye şampiyonu oldu. Milli takıma seçildi. Edirne’mizi temsil ettiği gibi İnşallah bundan sonra da bayrağımızı ve ülkemizi temsil edecek. Bu hepimiz için çok büyük bir gurur. Kendisini ve emeği geçen hocaları tebrik ediyorum. Bayram kardeşimizin daha fazla başarıyı Edirne’mize getireceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Milli takım seçmelerinden Türkiye şampiyonu olarak dönmekten gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen 12 yaşındaki Bayram Gümüşdağ, bu şekilde bir kutlama beklemediğini ve sürpriz karşısında çok duygulandığını ifade etti.  

Hedefinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başarı kazanmak olduğunu aktaran Gümüşdağ; “Hayalimde Kırkpınar başpehlivanlığı var. Salgın sürecinde antrenman yapmakta zorlandım. Ama gene de hedeflerimden vazgeçmedim çalışmalarımı sürdürdüm. Bu seçmelerde hem Edirne’yi hem de kulübümü temsil ettim ve başarıyla döndüm. Bundan sonra sadece yurt içinde değil yurt dışında da ülkemi ve vatanımı temsil etmek istiyorum” dedi.

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen Gümüşdağ’ı çeyrek altın takarak ödüllendirdi ve bu başarının diğer çocuklara da örnek olacağını ifade etti. Bayram Gümüşdağ’ın ailesi mahalle sakinlerine lokum dağıtırken, evlerinin önüne çıkan vatandaşlar da bu başarının diğer gençlere de örnek olacağını söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali