McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Haziran 2021, Cuma 11:12 tarihinde eklendi. 495 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üretici kadınlar pazarı boş kaldı

Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1 buçuk yıldır kapalı olan ve geçtiğimiz hafta Edirne Belediyesi’nin yönetiminde geçtiğimiz hafta yeniden hizmet vermeye başlayan Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı, ilgi görmedi. Salgın tedbirleri kapsamında Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hafta içi kurulan pazarda in-cin top oynadı.
Üretici kadınlar pazarı boş kaldı

Pazarın yeniden açılmasının mutluluğunu yaşayan ve emeği geçenlere teşekkür eden üretici kadınlar, aşılamanın artmasının ardından tedbirlerin gevşetilmesini ve Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasını bekliyor.

Uzun zaman sonra Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı adıyla yeni konsept ile hizmet vermeye başlayan pazarda, kadınların el emeği göz nuru ürünleri satışa sunuluyor. 1. Murat Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Pazar bu hafta da boş kaldı.

Hafta içi pazarın ilgi görmediğini belirten üretici kadınlardan Melahat Uysal, yeni açıldıkları için henüz yeteri kadar duyulmadığını ve müşteri sayısının az olduğunu ifade etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazara gelip hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Uysal; “Akşam saat 18.30’a kadar müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz. Satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha yeni bir pazar olduğu için çok fazla rağbet yok. Pazarımız Pazar günü açılsa daha iyi olabilir. Örgü işleriyle uğraşıyorum Çocukken anane bebeğimiz vardı örgüden. Ondan esinlenerek ben de bebek örmeye başladım. Çok talep gördü. Yurt dışına bile kargo ile örme bebek gönderdim. Komşu ülkeden gelen turistler de bunlara yoğun ilgi gösteriyordu. Şimdi fazla gelen yok. Emek Evi’nde de satış gerçekleştiriyoruz. Diğer günler orda satış yapıyoruz. Perşembe günü de buraya gelip müşterilerimizi bekliyoruz. Yavaş yavaş hareketlilik başlayacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.

Uzun bir süre sonra tekrardan tezgâh açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen üretici kadınlardan Zeliha Işık, şuanda tek istedikleri şeyin Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve işlerin hareketlenmesi olduğunu belirtti

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali