McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Haziran 2021, Cuma 12:07 tarihinde eklendi. 200 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“1 Temmuz itibariyle normale döneceğiz”

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlanan çalışma saatlerinde 1 Temmuz itibariyle normale döneceklerini söyledi.
“1 Temmuz itibariyle normale döneceğiz”

1 Temmuz tarihi itibariyle işyeri açılış saatlerinin eskiye döneceğini aktaran Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, çalışma saatlerinde ruhsatlarda belirlenen esaslara göre hareket edileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre müzikli yerlerin gece 12.00’ye kadar hizmet verebileceğini söyleyen Yaşagör, “Onun dışında tüm iş yerlerinde kapanış saatleri eskisi gibi esnek olacak. Şuan 1 Temmuz’a kadar yine 21.00’e kadar hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz mahalle bakkalları olarak salgın sürecinde kısıtlı da olsa hizmet verdik. Bu süreç herkesi olduğu gibi bizi de olumsuz etkiledi işlerimiz durgun geçti. Son günlerde vaka sayıları azalmaya başladı. Bu durum sevindirici olmakla beraber hem esnaflarımız hem de müşterilerimiz salgın tedbirlerine uymaya devam ediyor. Maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmeleri için esnaflarımızı her zaman uyarıyoruz. Bu kurallara dikkat etmeliyiz ki yine aynı senaryo yaşanmasın. Bu vesileyle herkes kendi önlemini kendisi alırsa çevresindekileri de korumuş olur.” Şeklinde konuştu.

“1 Temmuz’dan itibaren sürekli hizmet vermeye devam edeceğiz”

Her zaman olduğu gibi vatandaşların alışverişlerini en yakın noktalardan yapması gerektiğini belirten Yaşagör,  “Alışverişleri bittiği zaman oyalanmadan evlerine çekilip dinlenmeleri faydalı olacaktır çünkü salgın tam anlamıyla etkisini kaybetmedi. Salgın insanlarımıza ve esnafımıza çok şey öğretti. Geçen sene bu konularda acemilik çektik ama bu sene her duruma karşı hazırlıklı ve tedbirliyiz. İnşallah eski salgın günlerine dönmeyiz. Bu yüzden mümkün olduğunca iş yerlerimizde kurallara uyuyoruz gelen müşterilerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Maske, mesafe ve hijyen üçlüsüne uyuyoruz. Devletimizin aldığı tedbirlere uyarak bu süreci hep birlikte atlatacağımızı düşünüyoruz. Hafta sonu yasakları da kalkacağı için 1 Temmuz’dan itibaren sürekli hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni kararlar ile birlikte herkese bereketli kazançlar dileriz.” İfadelerine yer verdi.

“Salgın sürecinde çok fazla dükkân kapatılmadı”

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde işyerini kapatan çok fazla esnaf olduğunu öne süren Yaşagör,  “Bunlar bu süreçten daha fazla etkilendi ve işini kaybettiler. Ama bakıldığı zaman salgın sürecinde kısıtlı da olsa bakkal esnafı faaliyetlerine devam edebildi. Bu sebeple salgın sürecinde uzun süre kapalı kana kahvehane, çay ocağı gibi meslekleri yürüten bazı arkadaşlar da o iş yerlerini bakkala çevirmek zorunda kaldı. İnsanlar geçimini sağlamak için meslek değiştirip bizim işimize başlayanların da olduğu görüldü. Bu anlamda açılış, kapanışlarla ilgili çok fazla kaybımız olmadı. Tam tersi aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da oldu.” Diye konuştu

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali