McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 12 Temmuz 2021, Pazartesi 13:12 tarihinde eklendi. 242 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehrim 2023 Şehir Buluşmasında Edirne'nin eksikleri konuşuldu

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından düzenlenen “Şehrim 2023” Çalıştayı Edirne'deki bir tesiste gerçekleştirildi. Şehrim 2023 Edirne çalıştayı kapsamında Edirne'deki bir tesiste bir araya gelen ademisyenler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernek, oda ve borsa başkanları ve iş insanları kentin gelişimine katkı sağlayacak talep ve önerilerini sundular.
Şehrim 2023 Şehir Buluşmasında Edirne'nin eksikleri konuşuldu

"Şehirlerin geleceğiyle ilgili iklim değişikliği göz ardı edilemez"

Şehirlerin geleceğine katkı sunacak çalışmalar yaptıklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, bu kapsamda Şehrim 2023 Şehir Buluşması Çalıştayı'nın çok faydalı olduğunu belirtti.

Şehirlerin geleceğiyle ilgili iklim değişikliği konusunun göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Karaaslan, yeni projeler üretirken yeni bakış açılarına ihtiyaç duyduklarına değindi.

 Geçmişin ihtiyaçlarıyla bugünün ihtiyaçları kıyaslandığında beklentilerin de değiştiğini görmenin mümkün olduğunu ifade eden Karaaslan; "Günümüzde karşı karşıya kaldığımız tehditler çok daha başka. Edirne olarak sel baskınlarıyla çokça mücadele eden bir şehirde yaşıyorsunuz. Zaman zaman kayıplar verdiğimizi, zaman zaman acılar yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Bunun bir kader olmasını kabullenmekten ziyade çözüm üretme, aynı zamanda şehrin geleceğe taşınması noktasında Meriç Nehri'nin ve gözbebeği Selimiye'nin aynı zamanda dünya mirası bir şehir burası dolayısıyla bu şehrin geleceğe daha güçlü taşınmasını amaçlamaktayız. Amaç ortak" şeklinde konuştu.

Bu amaçları hayata geçirmek için somut projelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karaaslan; "En son Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hayata geçirilme iradesinin ortaya konulduğu, somutlaştığı 3 Nehir 1 Şehir Projesi hakikaten bu şehrin geleceği açısından, özellikle Meriç Nehri düzenlemeleriyle birlikte çok önemli. Dolayısıyla şehrimizin çevre, şehir ve kültür değerlerini konuşmak için bir araya geldik" dedi.

"Bu şehirdeki kültürel birikimin güçlendirilmesi gerek"

Bu şehrin kültürel birikiminin farkında olduklarını ve bu birikimin güçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını aktaran Karaaslan; "Bugün Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz kalkınma hamlesiyle birlikte bütün şehirlerimizde temel ihtiyaçlar noktasında çok önemli bir ivme kat edildi. Sonra üzerine yenilerini eklemeye başladık şehirlerimizde artık mimari, estetik ve şehir silüeti kavramları daha ön plana çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Şehirlerin geleceğiyle ilgili iklim değişikliğinin büyük önem taşıdığını aktaran Karaaslan; "Değişen iklimle birlikte hepimizin yaşamları hızla değişmekte ve bu değişim artık gelecekte gerçekleşmeyecek bugün gerçekleşiyor. Dolayısıyla gerek belediye başkanlarımızın, gerek siyaset mekanizmasının, gerek sivil toplum örgütlerinin, gerek gençlerin bu şehir için fikir üreten herkesle mümkün olduğu kadar bugün bir arada olmayı amaçlıyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Edirne'nin marka değerlerini öne çıkartmak için çalışıyoruz"

Edirne'nin marka değerlerini öne çıkartmak için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, "Programımızın İkinci durağımızda şehrimizin potansiyelini artırmak ve Edirnemizi daha ileriye taşımak adına“Şehrim 2023 Şehir Buluşması” çalıştayımızı gerçekleştirdik. Edirne’nin bütün dinamiklerinin bir arada olduğu çalıştayımızda bir birinde kıymetli fikirler ile şehrimizin 2023 yıla adeta ışık tuttuk. Kentin tüm dinamiklerinin çalıştayda yer alması sevindirici bir durum oldu" dedi.

"Tüm çabamız Edirne'mizin geleceği için "

Bu birlikteliğin Edirne’yi temsil eden siyaset üstü bir birliktelik olduğuna değinen İba; "Edirne'miz için atılan her bir adımı, yapılan bütün gayretleri önemsiyoruz. Tüm çabamız Edirnemiz için. Her bir karışı tarih kokan, ecdat yadigarı güzel şehrimizi daha iyi noktalara taşımak adına yapacağımız müzakere şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Çalıştaya katılan ademisyenler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu, dernek, oda ve borsa temsilcileri ile iş insanları kendi aralarında değerlendirme yaparak kentle ilgili talep ve önerilerini dile getirdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali