McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Temmuz 2021, Cuma 13:57 tarihinde eklendi. 213 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zehir tacirlerinin lastik oyunu tutmadı…

Edirne’de Gümrük Muhafaza Ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir tırın yedek lastiğinin içerisinde 46 kilo metamfetamin cinsi uyuşturucu ile bir yolcu valizindeki giysilerin ceplerinde bin 690 adet hormon ilacı ele geçirildi.
Zehir tacirlerinin lastik oyunu tutmadı…

Uyuşturucu ve hormon ilacı operasyonu

Edine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen ilk operasyonda, ülkemize boş olarak geldiği beyan edilen bir tırın analizlerinin riskli olarak değerlendirilmesi üzerine araç x-ray taramasına sevk edildi.

Lastiğin içine gizlemişler…

X-ray taramasında şüpheli yoğunluğa rastlanması neticesinde arama hangarına alınan tır üzerindeki detaylı kontrollerde, dedektör köpeklerin tırın altındaki yedek lastiğe tepki vermesi sonucu, bu lastik bulunduğu yerden sökülerek çıkartıldı. Kesilerek açılan lastiğin içerisinde 9 adet şeffaf paket bulundu.

Paketlerdeki maddenin uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazı ile yapılan analizinde, toplam 46 kilogramağırlığında, metanfetamin cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi. Gerçekleştirilen operasyon sonucu, uyuşturucunun naklinde kullanılan araca el konulurken, araç sürücüsü gözaltına alındı.

Giysilerin ceplerinden hormon ilacı çıktı

Yapılan ikinci operasyonda ise, Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan giriş yapan otobüsteki bir yolcuya ait valizin bagaj x-ray cihazı ile taranması sonucu, şüpheli yoğunluğa rastlandı. Bunun üzerine açılarak aranan valizdeki giysilerin ceplerinde Sağlık Bakanlığı’nın onayı olmaksızın, gümrük idaresine beyan edilmeden, yurda sokulmak istenen toplam bin 690 adet hormon ilacı ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı iki başarılı operasyon neticesinde, 28 milyon Türk Lirası değerindeki kaçak ürüne el konulurken, olaylara ilişkin yürütülen soruşturmaya Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali