McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Temmuz 2021, Cuma 14:03 tarihinde eklendi. 231 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mor atölye ve Halk Eğitim yılsonu sergisi açıldı

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi mor atölye ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle geleneksel el sanatları ürünleri sergisi Selimiye Cami avlusunda açıldı. Sergi 10 gün boyunca açık kalacak.
Mor atölye ve Halk Eğitim yılsonu sergisi açıldı

10 gün boyunca açık kalacak

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi mor atölye ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi açtı. Selimiye Cami iç avlusunda açılan sergi 10 gün boyunca açık kalacak. Açılışta konuşan Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, “Sergimiz Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Mor Ev atölyede yapılan kurslar sonucunda üretilen ürünlerin sergisidir. El sanatları sergisidir. Uzun zamandır sergi çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız ürünlerle birlikte bu 10 günlük süreçte hem yaptığımız ürünleri tanıtmak hem de bu ürünlerin satışını sağlamak istiyoruz. Kadın Meclisi olarak önümüzdeki yıllarda Edirne’yi tanıtıcı farklı ürünler de yapmak istiyoruz. Yaptığımız ürünleri her gün biraz daha geliştiriyoruz. Klasik yöntemlerden çıkarak daha modern çalışmalar yapıyoruz. Bugün de burada yaptığımız bütün ürünleri sergiliyoruz.” Dedi.

Kursiyerlerin emekleri kazanıyor

Yine açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Meral Bozkurt ise müdürlük bünyesinde açılan kurslarda üretilen ürünlerin sergide yer aldığını belirtti.

Bozkurt; “Yılsonu sergisine katıldık. Kadınların el emeği ürünlerinin ne kadar değerli olduğunu, ne kadar farklı ürünler yaptığını. Bizim emeğimiz kazanıyor diye bir proje çalışmamız var. O çalışmamızın ürünleri de burada yer alıyor. Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi bu aralar daha aktif çalışıyor. Daha çok Edirne’ye yönelik ürünler ve satışa yönelik ürünler yapıp ev kadınlarımızın ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Bizde Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak arkalarındayız, destek oluyoruz. Kurslarımızı açıyoruz, kurs yerlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.” Diye konuştu.

Serginin açılışına Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ve kursiyer kadınlar katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali