McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Temmuz 2021, Salı 15:37 tarihinde eklendi. 251 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pazar tezgâhlarında bolluk var alıcı yok

Edirne’de her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarında tezgâhlarda ürün bolluğu yaşanıyor. Patlıcan, biber, domates gibi yerli ürünlerin fiyatının geçen yıla oranla daha uygun olduğu görülürken, birçok vatandaşın pazara uğramadığı görüldü.
Pazar tezgâhlarında bolluk var alıcı yok

Esnafın umudu Eylül’e kaldı

Edirne'de tarladan tezgâhlara taşınan bezelye, kabak, patlıcan ve biber gibi ürünler, alıcılarını bekliyor. Bayram tatilinin ardından sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını açıp ürünlerini yerleştiren Pazar esnafı, bu hafta da umduğunu bulamadı.  Yaz ve tatil dönemi olması sebebiyle Edirne’nin boşaldığını bu durumun da işlere yansıdığını söyleyen Pazar esnaflarının umudu kışlık hazırlıklarının yapıldığı Eylül ayına kaldı.

“Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz”

Yerli ürünler çıktığı için bolluk olduğunu ve bu bolluğun tezgâhlara yansıdığını söyleyen Karaağaçlı esnaflardan Murat Pakarda; “Fiyatlar uygun. Vatandaşlarımızı yerli ürünlerimizden tüketmeleri için pazarımıza bekliyoruz. Bayram olduğu için insanlar ya memleketlerine ya da tatile gittiler. Ama hafta ile birlikte dönüşler de başladı. Evlerinin mutfak ihtiyaçları için pazara gelenler oldu. Bayram sonrası az da olsa hareketlilik oldu. Bundan sonra inşallah işlerimizin artmasını bekliyoruz” dedi.

“Salgın alışkanlıkları değiştirdi”

Salgın döneminin herkesi olduğu gibi pazarcıları da olumsuz etkilediğini aktaran 37 yıldır pazarcılık yapan esnaflardan Oktay Selçik; “İşlerimiz durgun geçti, aldığımız kredilerle ayakta kalmaya çalıştık. Tam normalleşme başladı işlerimiz hareketlenecek derken araya yaz tatili ve bayram girdi. Yine işlerimiz beklediğimiz gibi olmadı. İnsanlar uzun süre salgının etkisiyle evden çıkmadı. Alışkanlıklar değişti. Pazara uğramadılar. Evlerine en yakın marketlere gidip ihtiyaçlarını aldılar. Şimdi yerli ürün çıktı ama pazarda yine hareketlilik yok. Fiyatlar uygun olmasına rağmen müşteri bulamıyoruz. Eylül ayı ile birlikte vatandaşlarda kışlık dolaba atma telaşı başlayacak. O zaman biraz daha hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

Bu sene fiyatların uygun olmasına rağmen satışların durgun olduğunu söyleyen Pazar esnaflarından Hatice Öztürk; “Salgının etkisinden çıkamadık. İnsanların alım gücü düştü. Geçen sene 5 liradan sattığımız patlıcanı bu sene 3 liradan satışa sunuyoruz. Yerli çıktı ürünler çoğaldı. Bolluk var alan yok” dedi.

Pazar esnafı Ahmet Çaylar; “Fiyatlar uygun olmasına rağmen eskisi kadar pazara ilgi kalmadı. Vatandaşların alım gücü düştü. Fiyatları 1 liraya kadar düşürdük. Yazın herkes tatile gittiği için Pazar da boş kalıyor” dedi.

Patlıcanın kilosu 2, taze fasulye 7, barbunya 7, pembe domates 6, salatalık 4, biber 5 liradan tezgâhları süslüyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali