McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 17 Ağustos 2021, Salı 16:35 tarihinde eklendi. 238 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çeltik üreticilerine müjde

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte çeltik üreticilerinin yaşadığı zorluk ve sıkıntıları Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş'a aktardı. Bakan Muş, çiftçilerin sorunlarına kayıtsız kalmadı. Başkan İba; Türkiye'nin ürettiği çeltiğin iç pazara yetmesi durumunda ithalat yapılmaması ve dışarıdan çeltik getirilmesin de ise gümrük şartlarının daha uygun hala getirilmemesi konularında Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan destek aldıklarını aktararak, "Her zaman olduğu gibi salgın sürecinde de üretimin durmaması ve üreticilerimizin ayakta kalması adına çiftçilerimizin yanındayız." Dedi.
Çeltik üreticilerine müjde

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş'un katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer, İl Başkan Yardımcıları Halil Gümüş ve Turan Girgin katılım sağladığı toplantıda çeltik üreticilerinin sorun ve talepleri görüşüldü.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın çeltik üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi’nin hem çeltik fiyatlarındaki güncellemesi hem de alım yapması üreticiler için mutlulukla karşılanmıştı.

Başkan İba, gerçekleştirdiği ziyaretlerde çeltik üreticilerinden aldığı talep ve istekleri Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a aktardı. Bakan Muş'ta bu soruna kayıtsız kalmayarak, Türkiye'nin ürettiği çeltiğin yetmesi durumunda ithalat yapılmayacağını ve dışarıdan çeltik getirilmesi konusunda gümrük vergisi indirimine gidilmeyeceğinin müjdesini verdi.

"Çeltik üreticilerimizin sorunlarını Bakanımıza anlattık"

Geçtiğimiz günlerde Edirne'yi ziyarete gelen Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ile kentin ticaret alanında gelişmesine katkı sunacak toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan İba, "Üreticilerimizin de katıldığı bu toplantılarda Sayın Bakanımıza yaklaşan çeltik hasadı öncesinde çeltik üreticilerimizin sorunlarını da birebir aktarma fırsatı bulduk. Sayın Bakanımız, yoğun Edirne programının yanında, tarımla ilgili sorunlarımızı aktarmak adına bize uzun bir zaman ayırdı. Tarım üreticilerimizin dertlerini, sıkıntılarını dinledi." şeklinde konuştu.

"Gümrük vergilerinde indirim yapılmamasını talep ettik"

Bakan Muş'a geçtiğimiz sene pandemi koşulları nedeniyle Türkiye'de pirinç tüketiminin azaldığını ve buna bağlı olarak üreticide kalan çeltiğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla TMO'nun alım yaptığını söyleyen İba, "TMO’nun fiyat güncelleyerek alım yapmasıyla birlikte çiftçilerimiz yeni sezon için üretimine tam kapasiteyle devam etti. Yeni harman dönemiyle birlikte üretilen pirincin ülkemize yeteceğini, bu şartlarda devletimizin çeltik ithalatı yapmasına gerek duyulmayacağını ve ithal edecekler için ise de gümrük vergilerinde indirim yapılmaması konularını Sayın bakanımıza aktardık." Dedi.

Bakan Muş'tan çiftçiye müjde

Görüşmeler sonucunda Başkan İba, Bakan Muş'un Türkiye'nin ürettiği çeltiğin yetmesi durumunda ithalat yapılmayacağının ve dışarıdan çeltik getirilmesi konusunda gümrük vergisi indirimine gidilmeyeceğinin müjdesini verdiğini söyledi.

"Her daim çiftçilerimizin yanındayız"

Bölgedeki üreticiler ile her fırsatta görüşme sağladıklarını ifade eden Başka İba; "Her zaman olduğu gibi salgın sürecinde de üretimin durmaması ve üreticilerimizin ayakta kalması adına çiftçilerimizin yanındayız." Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali