McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Eylül 2021, Perşembe 16:26 tarihinde eklendi. 226 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 200 arttı

Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1 buçuk yıl kapalı kalan okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesinin ardından Edirne’deki kiralık ev fiyatları arttı. Uzun bir süre boş kalan kiralık evler öğrencilerin yeniden kente gelmesiyle birlikte ilgi görmeye başladı. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’inci Başkanı Namık Babacan geçen yıla göre fiyatların yüzde 200 arttığını söyledi.
Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 200 arttı

“2-3 aile birleşip ev kiralamakta çözüm buluyorlar”

Yüz yüze eğitim kararının açıklanmasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de kiraların yüzde 200 arttığını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’inci Başkanı Namık Babacan;

Fiyatlar arttı, bin liralık daire bin 500- bin700 lira oldu. Eşyalı ve eşyasız olarak değişiyor. Eşyalı ev tutmak isteyenler için fiyatlar daha da artıyor. Fakat bu sefer veliler ve öğrenciler için çok büyük sıkıntı oluştu. 2-3 aile birleşip ev kiralamakta çözüm buluyorlar” ifadelerine yer verdi.

Her yıl 45 bine yakın öğrencinin geldiği Edirne’de şimdilerde uygun fiyatlı kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız oldu.

 Kiralık ev konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten Babacan; “Edirne’miz bir öğrenci kenti, pandemiden önce 45 bin ile 47 bin öğrencimiz vardı. Fakat son iki dönemde çeşitli bölümlerin açılmasıyla Edirne’nin öğrenci potansiyeli 77 bine çıktı. Haliyle yurtlar ve evler var. Salgın dolayısıyla öğrenciler gittiğinde 7 bine yakın boş ev vardı.  Fakat şuan da kiralık ev konusunda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Fiyatlar arttı, bin liralık daire bin 500-bin 700 lira oldu. Eşyalı ve eşyasız olarak değişiyor. Eşyalı ev tutmak isteyenler için fiyatlar daha da artıyor. Fakat bu sefer veliler ve öğrenciler için çok büyük sıkıntı oluştu” dedi.

“Kiralık evler satılığa dönüşecek”

Artık kiralık evlerin satılığa dönüşeceğini dile getiren Babacan; “Bir öğrenci 4-5 yıl burada kalıyor eğitimini tamamlamak için bu süre içerisinde hesabını kitabını yaptığınız zaman bugün bir 1+1 ev 200-250 bin lira satın alınabiliyor. 2 kişi rahatlıkla kalabiliyor. Okulunu bitirdiğinde bu öğrenci kira öder gibi mal sahibi olmuş olacak. Kiralık evlerde durum buna geldi. Başka türlü bu işin içerisinde çıkamayacak insanlar çünkü kapasite çok yüksek oldu” şeklinde konuştu.

                “Kiralık evlerde büyük bir sıkıntı yaşanıyor”

1-2 yıl sonra hızlı tren geldiğinde İstanbul’un bu tarafa doğru yönelmeye başlayacağını belirten Babacan; “Benim çocuğum İstanbul’da okuyor. 3 bin lira kira ödüyorum. Ama hızlı tren geldiğinde kira vermeyeceğim çocuğum buradan hızlı tren ile gidip eğitimini görecek ve akşam tekrar dönecek. Bu şekilde daha ekonomik olacak. Ama bu diğer iller için nasıl olur bilemem ama kiralık evlerde büyük bir sıkıntı yaşanıyor” dedi. 

                 Yüz yüze eğitim açıklanmadan önce kiraların 700 ile 900 TL arasında olduğunu şuan da ise bin 500 ile 2 bin lira arasında dahi daire olmadığını aktaran Babacan; “Yeni yerleşim bölgelerinde 1000 lira ile 1200 lira civarındaydı. Şuan da 1500 ile 2000 lira arasında dahi daire yok. 1+1 ev dahi 1500 lirada kiralanıyor. 1+1 bulunduğu takdirde hemen tutuluyor” ifadelerine yer verdi.

Bu konuyu fırsata çevirip dolandırıcılık yapmaya çalışanlar olduğunu da hatırlatan Babacan, kaparo dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulundu.

Edirne’de çok öğrenci, memur ve aileler olduğunu aktaran Babacan, yetki belgesi olan emlakçıların tercih edilmesi gerektiğini aktardı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali