McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Ekim 2021, Cuma 16:33 tarihinde eklendi. 185 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne’de ilk defa damla sulama yöntemi ile ekilen çeltik hasadına katıldı

. Damla sulama yöntemi ile çeltik yetiştiriciliği projesinin 7 ilçede 32 üreticiyle gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan İba, yüzde 60 oranında su tasarrufu sağlandığını söyledi.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne’de ilk defa damla sulama yöntemi ile ekilen çeltik hasadına katıldı

 

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne’de ilk defa damla sulama yöntemi ile ekilen çeltik hasadına katıldı. Damla sulama yöntemi ile çeltik yetiştiriciliği projesinin 7 ilçede 32 üreticiyle gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan İba, yüzde 60 oranında su tasarrufu sağlandığını söyledi.
Damla sulama yöntemi ile çeltik yetiştiriciliği projesi Edirne’de ilk kez 7 ilçede 32 üreticiyle gerçekleştiriliyor. Ülkenin çeltik ihtiyacının yarısına yakınının karşılandığı Edirne’de, damla sulama yöntemi ile ekilen çeltikten yüzde 60 su tasarrufu sağlandı.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ilk kez damla sulama yöntemi ile ekilen çeltik hasadına katılarak çeltik üreticileriyle görüştü.
Çeltiğin hasadı konusunda çiftçilerle görüşen Başkan İba, daha sonra yapılan işlemler hakkında bilgi aldı.

 “Proje 7 ilçemizde 32 üreticimizle gerçekleşmektedir”
Edirne’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan İba, “Suyun öneminin katbekat artığı günümüzde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın hayata geçirdiği damla sulama yöntemi ile çeltik yetiştiriciliği projesi kapsamında İpsala ilçemizin Kumdere köyüne geldik. Projemiz 7 ilçemizde 32 üreticimizle gerçekleşmektedir. %75 Bakanlık hibeli olarak çiftçimize verilen 20 tonun üzerindeki çeltik tohumu damla sulama yöntemi ile filizlenmiş ve bugün hasada hazır hale gelmiştir.” Şeklinde konuştu.

“Artık eğimli arazilerimizde de çeltik ekimi yapılacak”
Yüzde 60 oranında su tasarrufu sağlandığını söyleyen İba,  “Bakanlığımız nezdinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzü tebrik etmek istiyorum. Burada bizleri en çok sevindiren 2 önemli husus bulunmaktadır. Bunlardan ilki %60 oranında su tasarrufu sağlanmış olmasıdır. Bir diğer önemli husus ise bu yöntemle artık eğimli arazilerimizde de çeltik ekimi yapılacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarıma ve üreticiye olan desteği ve milli tarım projelerine olan katkısının büyüklüğüne dikkat çeken İba, "Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği gibi: Ülkemizin tarım potansiyelini sonuna kadar değerlendirmekte kararlıyız" şeklinde konuştu.

Hasat yapılan çeltik tarlasını gezen İba, 2021 yılı çeltik sezonunun çiftçiler için bereketli olması temennisinde bulundu.


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali