McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Ekim 2021, Pazar 15:50 tarihinde eklendi. 194 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne’ye yeni bir yatırım! 200 yataklı Huzurevi için ilk kazma vuruldu

Edirne’de Eski Toki Fırınlar Sırtı mevkiinde yapılacak 200 yataklı huzurevinin yer teslimi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ne özel olarak düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Edirne’ye yeni bir yatırım! 200 yataklı Huzurevi için ilk kazma vuruldu

Edirne’ye yapılacak 200 yataklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yer teslimi ve temel atma töreni Dünya Yaşlılar Günü’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri ile ülkenin her ilinde yaşlılar için açılan huzurevleri ve yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleriyle daha huzurlu bir yaşam hedefleniyor. Bu kapsamda Edirne’ye yeni bir yatırım daha kazandırıldı. 200 yataklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için ilk adım atıldı ve ilk kazma vuruldu.

Toplumun ve devletin yaşlılara özel yükümlülükleri olduğunu söyleyen Edirne Valisi Ekrem Canalp; “Edirne'deki nüfus Türkiye'deki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne'de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye'deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır” dedi.

“45 bin metrekarelik bir alana yapılacak”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Yaşlılarımıza daha kaliteli ve daha ulaşılabilir imkânlar sunabilmek adına, bölgemizin en büyük,  17.000 m2 kapalı alana sahip bina ve donatıları ile birlikte 45.000 m2’lik bir alana yapılacak 200 yataklı huzurevinin yer teslimi ve ilk kazmanın vurulmasının mutluluk, onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Hayatlarının büyük kısmını,   ailesine, topluma, Vatanına ve Milletine adayarak,  günümüz gençliğini yetiştirmeye harcamış olan yaşlıların hak etmiş olduğu saygı ve değeri görmesi,  kaliteli,  sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesinin ortak amaçları olduğunu aktaran Özbaş, Ülkemizde doğurganlık artış hızının sürekli düştüğünü, yaşlı nüfusun ise sürekli olarak arttığını vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde 2016 yılında % 8,3 olan yaşlı nüfusunun, 2020 yılına gelindiğinde % 9,5 e yükseldiğini belirten Özbaş, Türkiye Genelinde % 9,5 olan 65 yaş üstü Nüfus oranının Edirne genelinde %15,5 olduğuna değindi.

Edirne en yaşlı iller kategorisinde yer alıyor

Bu oranla Edirne’nin en yaşlı iller kategorisi içerisinde yer aldığını söyleyen Özbaş; “İlçeler bazında baktığımızda Enez ilçesi %23,2, Havsa ilçesi %22,3, İpsala ilçesi %18,3,Keşan İlçesi % 14,3, Lalapaşa İlçesi % 22,8, Süloğlu ilçesi % 20,7, Uzunköprü ilçesi %20, Meriç İlçemize baktığımızda ise nüfusun % 27,8 ini 65 yaş üstü bireyler oluşturmaktadır. 2020 yılı verilerine göre 407.763 kişi olan il nüfusumuzun yaklaşık 63.000 kişisini 65 yaş üstü nüfus oluşturmaktadır. İlçelerimiz açısından değerlendirildiğinde, ülkemizin 65 üstü yaş grubu ortalamasının neredeyse iki katına denk gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

“846 vatandaşımız bugüne kadar hizmet almıştır”

Bu durumda yaşlı ve yaşlılık alanı ile ilgili çalışmalara ağırlık verilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade eden Özbaş; “Nüfus demografisi ve aile yapısının iyi değerlendirilmesi ileriki yıllarda doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçecektir. Bu yüzden şimdiden ilimizde yaşlılık alanı ile ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle planlanmakta ve yürütülmektedir.  1990 yılında hizmete açılan Edirne Huzurevi bugüne kadar hizmetlerine aralıksız devam etmiş ve 846 vatandaşımız bugüne kadar hizmet almıştır. Uzunköprü ilçemizde hayırsever ailemiz tarafından 68 yatak kapasiteli Süleybe - Şefik ÖZTÜRK Huzurevi 2014 yılında hizmete açılmıştır. Her iki huzurevimiz tam kapasite ile hizmet vermekte olup, 174 yaşlımız Huzurevi hizmetinden faydalanmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.   

Yer teslimi yapılan 200 yataklı Huzurevi ile Uzunköprü’deki planladıkları Ergene Huzurevi ile hizmet kapasitesini % 100 artırarak 350 yatak kapasitesine ulaşacaklarını belirten Özbaş; “Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Bizleri sabırla, sevgiyle, şefkatle bugünlere taşıyan, hayatımızın her aşamasında bizlere rehberlik eden yaşlılarımıza; sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum. En verimli çağlarını ülkesine, milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Huzurevi inşaatının Yüklenici Müteahhit Ali Kılıç, Huzurevinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Huzurevi inşaatı için ilk kazma vuruldu. 45 metrekarelik alana yapılacak olan kısımda dolaşan heyet, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Düzenlenen tören yaşlılarla hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, kurum amirleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali