McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ekim 2021, Cumartesi 13:15 tarihinde eklendi. 253 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Marketlerin şube sayılarına ve açılış konumlarına kural getirilmeli

Marketlere karşı rekabet etmeye çalışan esnafın her geçen gün kan kaybettiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Palandöken, "Perakende sektörünün sadece gündeme gelmesi, çalışmaların yapıldığına dair haberlerin çıkması bile çok t
Marketlerin şube sayılarına ve açılış konumlarına kural getirilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'na ilişkin çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, "Marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesi esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışlar yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşın cebi de rahatlayacaktır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Yasası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Esnaf ve sanatkarın marketlere karşı rekabet gücünün her geçen gün azaldığına işaret eden Palandöken, perakende sektörünü düzenleyecek yasaya ilişkin çalışmaların bir an evvel gerçekleştirilmesini beklediklerini belirtti.

 

Palandöken, esnafın marketlere karşı rekabet etmeye çalışırken her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayarak, "Perakende sektörünün sadece gündeme gelmesi, çalışmaların yapıldığına dair haberlerin çıkması bile çok tartışılan gıda fiyatlarında durgunluğa sebep oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Eczanelerde olduğu gibi nüfus oranına göre açılmalı"

Marketlerin şehir dışında açılmasının önemli olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Aynı eczanelerde olduğu gibi nüfusa oranlamaya göre açılmalı. Marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesi esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışlar yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşın cebi de rahatlayacaktır. Aynı zamanda kırtasiye ürünü kırtasiyeci esnafından, beyaz eşya ürünleri beyaz eşyacıdan, sebze meyveler manavdan, et kasaptan alınacak. Herkesin kendi işini yapması, esnaf için de vatandaş için de olumlu sonuçlar doğuracak."

AA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali