McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Ekim 2021, Perşembe 17:25 tarihinde eklendi. 201 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Diyanetten vefa konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde düzenlediği Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Edirne’de ‘vefa’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan katıldı.
Diyanetten vefa konferansı

Mevlid-i Nebi haftasının teması ‘Vefa’

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt çapında etkinlikler düzenleniyor. Edirne’de ise Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nde konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan katıldı.

Konferans öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Edirne İl Müftüsü Alaettin Bozkurt; “Bu hafta Peygamberimizin dünyaya teşrif edişi, Mevlid-i Nebi Haftası olması nedeniyle Türkiye’nin her il ve ilçelerinde bir anma programı yapılıyor. Her sene bir tema seçilir. Bu seneki tema Hz. Peygamber ve vefa toplumu olarak belirlendi. Biz de Edirne olarak bu konuda bir konferans düzenledik.” Dedi.

Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin kutladığı Mevlid-i Nebi Haftası’nda her yıl tematik bir konu seçiliyor. Bu yıl seçilen konu ise ‘vefa’ olarak belirlendi. Hafta kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan Peygamberimizin hayatını vefa üzerinden anlattı.

Eğitimci Yazar Çağlayan, bu yıl ülke çapında Peygamberimizin vefa ağırlıklı özelliklerini gündeme getireceklerini dile getirerek, “Vefa içinde yaşadığımız toplumun önemli bir değeri. Değerler içimizdeki bizin aynasıdır. Değerler, geçmişimizden günümüze taşıdığımız mirasımızdır. Beni bize dönüştüren eylemlerimizdir. Değerlerle ilgili kavramları peygamberin öncülüğünde bu toplumun insanına gencine ve her kesimdeki yaşayan halkla bütünleştirmek bizim de görevimizdir. Diğer insanlarımızın unuttuğu ve peygamberimizin bize hatırlattığı bu değeri hafızalarımızda yenilemeye çalışacağız” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali