McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 22 Ekim 2021, Cuma 15:24 tarihinde eklendi. 198 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İba; “hızlı trenin yüzde 50’lik kısmı tamamlandı”

Avrupa’yı Asya’ya bağlayan konumu nedeniyle özellikle ticaretin odak noktası olacak "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi" kapsamında inşası süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 50’sine yakını tamamlandı. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren şantiyesini yerinde inceleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, projenin ilerleyişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İba; “Projenin yüzde 50’si tamamlandı.” Dedi.
İba; “hızlı trenin yüzde 50’lik kısmı tamamlandı”

2019 yılında yapımına başlanan proje kapsamında inşası süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. 153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2,5 saate düşecek.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Hızlı Tren Projesinin Çerkezköy-Kapıkule hattı şantiyesini ziyaret eden Başkan İba, yapılan çalışmalar ve projenin ilerleyişi konusunda yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.

 “Yüzde 50’si tamamlanmış durumda”

Toplam uzunluğu 229 kilometre olan Çerkezköy-Kapıkule arasındaki bu hattın 153 kilometrelik kısmının yaklaşık yüzde 50’sinin tamamlandığını ifade eden Başkan İba, proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahatin süresinin 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresinin ise 6,5 saatten 2,5 saate düşeceğinin müjdesini verdi.

Ayrıca çevre dostu olarak devam eden Hızlı tren projesi kapsamında yapılan çalışmalardan çıkan toprak mera alanlarının ıslahında kullanılıyor.

Edirne’ye değil bölgeye de Türkiye’ye de katma değer sağlayacak”

Tamamen çevre dostu olarak devam eden projede ilk günden itibaren doğal yaşama saygı duyularak canlılara zarar vermeden çalışıldığını vurgulayan Başkan İba; “Demir yolu projemiz Avrupa’yı Asya’ya bağlayan konumu nedeniyle özellikle ticaretin odak noktası olacak sadece Edirne’ye değil bölgeye de Türkiye’ye de katma değer sağlayacak ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi de destekleyecektir. Edirne’yi turizmin ve ekonominin merkezi yapma yolunda önemli bir adım olan projemiz boyunca desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza buradan tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Edirne’mize yapılan bu yatırımın tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz bittiğinde trenlerimiz çok daha hızlı olacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali