McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 28 Ekim 2021, Perşembe 15:51 tarihinde eklendi. 372 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye ve Beşar Esad konusunda Yanıldık

Lübnanlı bir medya kuruluşu, Suudi yetkililerin, Suudi Arabistan'a yakın Lübnanlı makamlara, bin Selman'ın Beşar Esad ve Suriye hakkında yanıldığını söylediğini bildirdi.
Suriye ve Beşar Esad konusunda Yanıldık

Lübnanlı siyasi kaynaklar, İran ve Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerin yanı sıra Suriye ve Devlet Başkanı Beşar Esad ile Arap ve uluslararası ilişkilerin yeniden başlaması da dahil olmak üzere bölgedeki gelişmeleri gözden geçirirken, bir dizi Suudi yetkiili, Suudi Arabistan'a yakın Lübnanlı rakamlara, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın onlara Suriye ve Beşar Esad hakkında yanıldığını ve Suudi Arabistan ile Suriye arasındaki ilişkilerin artık yerinde olduğunu söylediğini açıkladı.

Kaynaklar ayrıca, "el-Kuveyt el-siyasiyye" gazetesinin sahibi "Ahmad Carullah’ın tweet atarak, Beşar Esad ve Suriye halkından özür dilemesi ve Basra Körfezi'ndeki Arap ülkelerinin Suriye'ye terörist gönderdiğini itiraf etmesine atıfta bulundu. Suriye savaşı sırasında bu gazete bu ülkeye ve halkına karşı ilk kale rolünü oynamıştı.

Lübnanlı kaynaklar, ülkenin Suriye ile her düzeyde ilişkilerinin yeniden başlamasının başta Lübnan olmak üzere her iki tarafın da çıkarına olduğunu söyledi.

2011 yılından bu yana Suriye ile ilişkilerini kesen Arap ülkeleri, Suriye'de ve bölgede değişen koşullar ve uluslararası ittifakları nedeniyle şimdi Şam ile ilişkileri geliştirme yolunda ilerliyor.

Bu, Suriye'nin Arap ülkeleriyle olan ilişkilerinin doğasında çatışmanın ilk yıllarından itibaren bir değişikliğe işaret ediyor; Suriye Arap Birliği'nden ayrıldığında ve Suudi Arabistan, Ürdün ve BAE gibi ülkeler Suriye muhalefetini destekledi.

Beşar Esad'ın Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden seçilmesi, Arap ülkelerini Esad'ın iktidarda kaldığı gerçeğini kabul etmeye zorladı.

ABD'nin Afganistan'dan aceleyle çekilmesi, Arap liderler arasında kendi rotalarını çizmeleri gerektiği inancını da güçlendirdi; Şu anda Çin ile bir meydan okumayla karşı karşıya olan ve korona salgınından etkilenen ekonomisini yeniden inşa eden Washington'un yaklaşımını ve önceliğini tahmin ediyorlar

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali