McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Şubat 2022, Cumartesi 11:24 tarihinde eklendi. 233 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zorunluluk kalktı, Ulus Pazarı turistlerle doldu

Edirne’de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen Ulus Pazarı, Türkiye’den Bulgaristan’a dönüşlerde PCR testinin kaldırılmasının ardından yeniden Bulgar turistlerle doldu.
Zorunluluk kalktı, Ulus Pazarı turistlerle doldu

Edirne’de soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasının ardından yerli ve yabancı birçok turist Ulus Pazarı’nın yolunu tuttu. Güneşli havayı fırsat bilen Bulgar turistler de PCR ters zorunluluğunun kalkmasının ardından yeniden Edirne’ye gelmeye başladı.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede artan vaka sayıları sonrası Bulgaristan hükümeti tarafından 20 Ocak'ta Türkiye'den ülkeye girişte PCR test zorunluluğu getirilmişti. Bulgaristan hükümetinin, ülkeye girişte istediği belgelerde değişikliğe gitmesi ve 1 Şubat tarihi itibariyle her geçişte PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne’ye gelen Bulgar turistler, Pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Gıdadan giyime, ev eşyasından, temizlik ürünlerine, ilaçtan, mobilyaya kadar her türlü ihtiyacını Edirne'den karşılayan Bulgar turistler esnafa can suyu oluyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını hazırlayıp müşterilerini beklemeye başlayan Pazar esnafı, yaşanan Bulgar turist hareketliliğinden memnun olduklarını ifade etti.

“Bir süre gelemedik”

Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe gelen Faik Makak, “Test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından çok kolay geldik. Edirne’yi çok özledik. Her hafta geliyorduk. Bu test zorunluluğundan dolayı bir süre gelmedik. Şimdi sabahtan geldik. Pazarlık yapmaya devam ediyoruz. Kapalı çarşıdan bir şeyler alacağız. Deterjan ihtiyacımızı da alacağız sonra yola çıkacağız” dedi.

“Çok mutluyuz”

PCR test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından hareketlilik yaşanmaya başladığını söyleyen Edirne esnaflarından Hilal Habip, “İşlerimiz bir süre durgun geçti. Şimdi test zorunluluğu kalktı tekrardan Bulgar vatandaşlar alışverişe gelmeye başladı. Çok mutluyuz. Bulgaristan’dan gelen turist sayısı yeniden artmaya başladı. İnşallah devamı gelir. Oradan arkadaşlarım ve akrabalarım geldi” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali