McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Mart 2022, Cumartesi 11:54 tarihinde eklendi. 442 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YILDIRIM, SELİMİYE CAMİRESTORASYONUNU İNCELEDİ

TBMM 28’inci Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti 27’inci Başbakanı AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Selimiye Cami’nde devam eden restorasyon hakkında bilgi alıp, bölgede incelemelerde bulundu.
YILDIRIM, SELİMİYE CAMİRESTORASYONUNU İNCELEDİ

Açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Uzunköprü İlçesi’ndeki açılış programının ardından restorasyondaki Selimiye Cami’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada; “ İslam coğrafyasında Mimar Sinan'ın 500'den fazla eseri bulunuyor. Restorasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 20 yılda 5 bin vakıf eserinin ihya edildi.” Dedi.

Yıldırım,sözlerine şöyle devam etti; “Ümit ederim ki ortalığı kan gölüne çevirenler, haksız adaletsiz orantısız savaşı sürdürenler bu eserlerin hikmetinden feyz alırlar ve bir an önce bu azap bu kan durur. Masum insanlar hayatta kalır, masum çocukların yaşaması sağlanır.

Çok değil denizin öbür tarafında cehennem azabı yaşıyor insanlar.Ülkenin bekası her şeyden önce gelir.Diğer sıkıntılar aşılır. Ama bağımsızlığımız herhangi bir tehlikeye girdiğinde diğerlerinin artık önemi kalmaz.” Diye konuştu.

Yıldırım’ın restorasyon sahasındaki incelemesine Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ve Edirne Müftüsü Alettin Bozkurtkatıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali