McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 15 Mart 2022, Salı 14:03 tarihinde eklendi. 359 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YEŞİLAY EDİRNE ŞUBESİ, SPOR ŞENLİĞİ İLE FARKINDALIK YARATTI

Yeşilay Edirne Şubesi tarafından bağımlılıklardan uzak sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla "Spor Şenliği" düzenlendi
YEŞİLAY EDİRNE ŞUBESİ, SPOR ŞENLİĞİ İLE FARKINDALIK YARATTI

Edirne Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 5 spor ve 1 bilgilendirme istasyonu oluşturuldu.Dijitalleşmeden ve teknolojiden gün boyunca uzak tutulan öğrencilerin sportif faaliyetler ile vakit geçirmeleri sağlandı.

Çocukların teknoloji bağımlılığından korunması amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, çocukları spor ve sanata yönlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Çocukların teknolojiyi yerinde ve yeterince kullanmalarınınçok önemli olduğunu belirten Bilgiç,“Bizler çocukların akranları ile sportif ve sanatsal faaliyetler üzerine zamanlarını geçirmelerini önemsiyoruz. Sporun dijitali olmaz. Bizler çocuklarımızın bağımlılıklardan ve özellikle teknoloji bağımlılığından uzak kalmalarını hedefleyerek, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirme ve önleme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çocukların boş vakitlerini teknoloji dışında daha verimli nasıl planlayabileceklerini uygulayarak göstermeyi amaçladıklarınısöyleyen Bilgiç,“Velilerimizde çocukları ile katılım sağladılar. Güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Spor Şenliğine katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen istasyon çalışmalarında İzcilik, basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Akıl ve Zeka Oyunları istasyonu ile Teknoloji Bağımlılığı Konusunda Farkındalık Oluşturma Eğitimine yer verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı TBM Formatörleri ve aynı zamanda Edirne Yeşilay Şubesi Üyeleri Öğretmen Emrah Ceylan ile Psikolog Hande Doğru tarafından; “Teknoloji Bağımlılığı, Güvenli İnternet ve Siber Zorbalık” konuları öğrenci ve velilere aktarılarak, Teknoloji Bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Edirne Gençlik Merkezinde Gerçekleştirilen Spor Şenliğinde ayrıca; Edirne Yeşilay Şubesi tarafından stant ve “Bağımlılıklar ile Mücadele ödüllü Karikatür Sergisi” açıldı. Spor Şenliğine katılan öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik açılan karikatür sergisi hafta sonu boyunca sporcuların ziyaretine açık kalacak.

Etkinliğe, Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Zekeriya Bayrak, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu Müdürü İkram Kalkan, Edirne Yeşilay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yence ile öğrenci ve veliler katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali