McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Mart 2022, Perşembe 12:06 tarihinde eklendi. 307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖNCE TOP ATTILAR, SONRA KRAMPONLARLA SALDIRDILAR

Edirne'de Saraçhane Futbol sahasında gerçekleştirilen Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesel Futbol turnuvasında çıkan kavgada 2 hakem yaralandı.
ÖNCE TOP ATTILAR, SONRA KRAMPONLARLA SALDIRDILAR

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler arasında düzenlenen turnuvada çıkan kavgada yaralanan 2 hakem, tedavi amaçlı hastaneye götürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 35. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Futbol Turnuvası Edirne Saraçhane Spor Sahası'nda gerçekleştirildi. Alınan bilgiye göre Tekirdağ ve İstanbul'daki yurtlarda kalan öğrencilerin oynağı maçta çıkan kavgada sporcular hakemlere önce top attı, ardından ise kramponlarla saldırdı.

Hakem Yağız Ata Çorbalı'nın yönetiminde gerçekleştirilen karşılaşmanın 20. dakikasında verilen penaltı kararına Tekirdağ'dan gelen öğrenciler itiraz ederek hakemle tartışmaya başladı.

Tartışma sırasında hakeme top ve krampon atan sporculardan bazıları da hakemi darp etti. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan yan hakem Emrah Torgut da yaralandı.  Yaralanan hakemler Çorbalı ve Torgut kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili ifadeleri alınmak üzere 6 öğrenci gözaltına alındı. Hakemler ise yaşanan olayın ardından şikayetçi oldu.

Olayı kınayan açıklama yayımlayan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi, sporcuların oyunlarıyla örnek olması, centilmenlikle öne çıkmaları gerekirken hakemlerin sağlığını ciddi şekilde tehlikeye sokarak tekme ve yumruk atmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hakemimiz 6222 sayılı Sporda Şiddet Kanunu gereğince eylemi gerçekleştiren oyuncular hakkında suç duyurusunda bulunarak konu mahkemeye intikal ettirilmiştir. Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali