McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Nisan 2022, Cumartesi 12:24 tarihinde eklendi. 354 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşgalci Yahudiler Elini Kolunu Sallayarak Türkiye'ye Vizesiz Giriyorlar

İşgalci İsrail rejimi vatandaşları vize uygulamasına takılmaksızın Türkiye’ye girebiliyor.
İşgalci Yahudiler Elini Kolunu Sallayarak Türkiye'ye Vizesiz Giriyorlar

İşgalci İsrail rejimi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan-ı Şerif ayında Filistin topraklarında terör estirdi. Çok sayıda Filistinliyi şehit eden ve yaralayan İsrail rejimine yönelik İslam ülkelerinden gelen tepkiler kınamadan öteye geçmedi. İsrail’in tüm barbarlıklarına rağmen İslam ülkeleriyle işgalciler arasındaki ilişkiler bozulmazken İsrail’e verilen imtiyazlar da dikkat çekiyor.

“Türkler binbir meşakkatle karşılaşıyor”

Türkiye, vize uygulamasında işgalci İsrail rejimi vatandaşlarına kapıları sonuna kadar açık tutuyor. İsrailliler vize uygulamasına takılmaksızın Türkiye’ye girerken Türk vatandaşları ise vize şartına tabii tutularak bin bir meşakkatle İsrail işgali altındaki topraklara girebiliyor. Öte yandan İsraillilere uygulanan vize muafiyetinin Filistinlilere uygulanmıyor olması da konunun bir başka boyutunu oluşturuyor.

İsrail vatandaşlarına vize rahatlığı, Filistinlilere ise çile

Dışişleri Bakanlığının “Yabancıların tabi olduğu vize rejimi” listesinde, ülkemize gelecek İsrail vatandaşları için “Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır” deniliyor. Buna göre, tatil yapmak için Türkiye’ye gelecek bir İsrailli turistin pasaportunu alıp sınır kapısına kadar gelmesi yeterli oluyor. Pasaportuna vurulan giriş damgasından sonra, gümrükten elini kolunu sallayarak geçiyor. Ve hiçbir zorluk çıkarılmadığı gibi aksine döviz getirdiği gerekçesiyle de birçok kolaylık gösteriliyor. Üstüne üstlük birçok ülke ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasına rağmen ülkelerdeki ikamet süresi bir ayla sınırlı tutulurken, İsraillilere Türkiye’de kalmak için tam 3 ay gibi uzun bir süre ikamet etme hakkı veriliyor. İsrail’e tanınan bu ayrıcalık, yaşanan bütün krizlere rağmen değişmedi. Uygulama şu anda sürüyor.

Türkiye’ye yakışmıyor

Türkiye, dünyadaki birçok ülkeyi vize muafiyeti kapsamına alırken, 2010 yılında bağımsız bir devlet olarak tanıdığı Filistin’i halen daha vizeye tabi tutuyor. Filistinlilere yönelik uygulanan vize işleminin revize edilmesi talep ediliyor. Konuya dair gazetemize konuşan Filistinli bir genç, söz konusu durumun Türkiye’ye yakışmadığını belirterek, İsrail rejimine uygulanan muafiyetin Filistinlilere de sağlanmasını istiyor.(Ajanslar)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali