McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Mayıs 2022, Cuma 16:31 tarihinde eklendi. 398 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİNLERCE VATANDAŞ SABAHIN İLK IŞIKLARINDA TUNCA NEHRİ'NE KOŞTU

Baharın müjdeleyicisi Kakava-Hıdrellez Şenliklerinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Gündüz dev Kakava ateşinin etrafında toplanan binlerce vatandaş, sabahın ilk ışıklarında dileklerini Tunca Nehri'ne bırakmak için Sarayiçi'nin yolunu tuttu.
BİNLERCE VATANDAŞ SABAHIN İLK IŞIKLARINDA TUNCA NEHRİ'NE KOŞTU

Sabahın ilk ışıklarından şenliklerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na akın eden yerli ve yabancı binlerce turist, dileklerini tutup ağaca astı. Kimisi ev, araba, sağlık, mutluluk dilerken, birçok vatandaşın ise salgınla mücadele dönemi sonrası maskeleri dilek ağacına astığı görüldü. Roman havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen vatandaşlar, daha sonra dileklerinin yazılı olduğu kağıtları Tunca Nehri'ne bıraktı.

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen etkinlikler bu yıl yoğun katılımla ve coşkulu şekilde yapıldı. Festival ve şenliklere hasret kalan vatandaşlar, Kakava ve Hıdrellez şenliklerinde bir araya geldi.

Sarayiçi'nde yakılan dev kakava ateşinin yakılması ile başlayan şenlikler, sabaha kadar etkinlik alanında devam etti. Birbirinden renkli kıyafetlerle şenliklere katılan turistler de ilgi odağı oldu. Şenlikte yer alan fotoğraf sanatçıları da en güzel kareleri çekebilmek için birbirileriyle yarıştı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan da dilek ağacına kurdele astı, dilek feneri uçurdu.

Türk milleti için huzur dolu bir yıl dileyen  Edirne Valisi Ekrem Canalp, Dünyada sabahın 5 buçuğunda festival yapan tek milletin Türk milleti, bu saatte festival organize eden tek ilin ise Edirne olduğunu vurguladı.

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan etkinlikleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Gürkan huzur ve bereket temennisinde bulundu.

Vali Canalp ve Başkan Gürkan daha sonra "Sağlık, Barış, Bereket, Huzur" yazan dilek çiçeğini Tunca Nehri'ne bıraktı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali