McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 10 Mayıs 2022, Salı 10:23 tarihinde eklendi. 361 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

10.ULUSLARARASI EDİRNE BANDO VE CİĞER FESTİVALİ BAŞLIYOR

Türkiye’nin en lezzetli, en eğlenceli festivali kaldığı yerden devam ediyor. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 2022 Edirne Yılı’nda “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla düzenlenecek olan 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 13-14-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Edirneliler ile buluşacak. Uluslararası bando ekiplerinin ağırlanacağı festivalde vatandaşlara Edirne’nin marka lezzeti tava ciğer ikram edilecek.
10.ULUSLARARASI EDİRNE BANDO VE CİĞER FESTİVALİ BAŞLIYOR

 

 

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali yeniden başlıyor. Edirne Belediyesi’nce düzenlenecek Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin programı belli oldu. 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde Edirneliler; bir kez daha müziğin evrenselliği ile buluşacak. Festivalde ayrıca Edirne’nin marka lezzeti olan tava ciğer ikramı yapılacak. Festivale, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, İzmir Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, Romanya’dan Rodna Bandosu, Bulgaristan’dan Dobriç, Burgas ve Tirgovişte Bando ekipleri, Karadağ’dan Herceg Novi Bandosu, Moldova’dan Zaim Bandosu, Arnavutluk’tan Elbasan Bandosu, Macaristan’dan Szekesfehervar ve Dunaszekcsö Bandosu ekipleri katılacak.

 13 Mayıs Cuma Günü Saat:17.00’de Edirne Belediyesi önünde toplanacak olan kortej; Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Çelenk Sunumu; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenler Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. Edine Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği etkinlikte; katılım gösteren bando ekiplerine plaket takdim edilecek. Buradaki program bando ekiplerinin mini tanıtım ve gösterilerinin ardından son bulacak.

14 Mayıs Cumartesi Günü ise Saat:13.00’te iki köprü arasında toplanacak olan kortej buradan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın En Büyük Tavası’nın bulunduğu Karaağaç yolundaki alana kadar gösteriler yapacak. Saat:15.00’te Edirne Belediyesi Kent Ormanı, Karaağaç, Margi AVM ve Erasta AVM’de bando ekiplerinin gösteri gerçekleştirecek. Bando ekipleri ayrıca Saat:19.30’da Saraçlar Caddesi ve Şehit Astsubay Halis Demir 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı’nda konser verecek.

Türkiye’nin en lezzetli, en eğlenceli festivali 15 Mayıs Pazar Günü, Atatürk Anıtı ve Saraçlar Caddesi’nde düzenlenecek olan etkinliklerle devam edecek. Saat:16.00’da Atatürk Anıtı’nda toplanacak olan Ciğerci esnafı, Çelenk Sunma töreni gerçekleştirecek. Daha sonra Saraçlar Caddesi’nde yapılacak olan konuşmaların ardından halka ücretsiz ciğer ikramı gerçekleştirilecek. Festival Acı Biber Yeme yarışması ve bando ekiplerinin mini gösterilerinin ardından son bulacak.

Türkiye’nin en eğlenceli, en lezzetli festivalinin kaldığı yerden devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara vermek zorunda kaldığımız ve bu yıl kaldığı yerden devam edecek olan 10. Uluslararası Bando Ciğer Festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali