McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 17 Mayıs 2022, Salı 11:43 tarihinde eklendi. 349 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÜCRETSİZ CİĞERDEN ALMAK İSTEYENLER BİRBİRİYLE YARIŞTI

Edirne'de 2022 Edirne Yılı’nda “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla düzenlenen 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin son gününde acı biber yeme yarışması düzenlendi. Ücretsiz olarak dağıtılacak tava ciğer alabilmek için vatandaşlar saatlerce sıcağın altında kuyrukta bekledi.
ÜCRETSİZ CİĞERDEN ALMAK İSTEYENLER BİRBİRİYLE YARIŞTI

Edirne'de düzenlenen "10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali" renkli görüntülerle sona erdi. "Acı Biber Yeme Yarışması" düzenlendi, vatandaşlara ciğer ikram edildi.  

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından Saraçlar Caddesi'nde oluşturulan platforma geçildi. Edirne Belediye Bandosu "Tava Ciğeri Marşı"nı seslendirdi. Ciğerci önlüğü giyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve tava ciğer ustaları, bir yanda normal tava ciğer pişirirken diğer tavada ise bu yıl ilk defa çölyak hastaları için glütensiz unla özel olarak ciğer pişirildi.

Bugün ilk defa geleneksel ciğerin yanında çölyak hastaları için glütensiz unla özel pişirilmiş ciğerin de ikramını yaptıklarını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Biz istedik ki Edirne'mizin tava ciğerinin, çölyak hastası kardeşlerimiz de tadına baksın. Onlar normal unla pişirilen ciğeri yiyemediklerini söylediler. Bizler de glütensiz unla pişirdiğimiz ciğerden onlara ikram edelim dedik" diye konuştu.

Tava ciğercileri temsilen konuşan Niyazi Yavuz, "Tava ciğer ilimizin tescilli lezzetidir. Bu lezzet kent ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Dana yetiştiren çiftçiler başta olmak üzere karaağaç biber ekimi ayçiçeği yağı üretimleriyle istihdama sağlanan on binlerce insanımızın geçim kapısı olmaya her gece gün devam etmektedir. Uluslararası tanıtım bakımından bu projesi ile Edirne tava ciğerine verdiği katkılardan dolayı yetkililere teşekkür ediyorum.Edirne'mizin yurtiçi ve yurt dışı kentin turizm potansiyelini artıran festivalimiz hayırlı olsun. Gelemeyen herkese sesleniyorum Edirne'ye gel ciğerimi ye" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Canalp, Başkan Gürkan ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, tavanın başına geçerek ciğeri pişirdi.

"En çok acıyı yiyebilmek için birbirleriyle yarıştılar"

Festival kapsamında düzenlenen "Acı Biber Yeme Yarışması"na katılan 12 kişi en çok biber yiyebilmek için birbiriyle yarıştı. Yarışmacılar verilen süre içerisinde tabaklardaki 90 acı biberi yemeye çalıştı.

90 acı biberin tamamını yiyen ve yarışmayı en kısa sürede tamamlayan Emrah Mucurtay, 83 kilogram ayçiçeği yağı kazandı.

Yarışmada ikinci ve üçüncü olanlara da  çeşitli hediyeler verildi. Bu arada yarışmaya katılanların acı biberden gözlerinin yaşardığı görüldü.

Acı biber yemeyi sevdiğini belirten Mucurtay, "Şanlıurfalı olduğum için çok etkilenmedim. Midemi biraz yaktı ama o da normal. Acı biber yemeyi seviyorum" dedi.

Festivalde, vatandaşlara tava ciğeri ikram edilirken, vatandaşlar ekmek arası tava ciğer almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Güneşin altından saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar ekmek arası ciğer alabilmek için birbiriyle yarıştı. Zaman zaman zabıta ekipleri ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Sıcak havaya rağmen tavanın başına geçen ustalar ciğer yetiştirmeye çalışırken, vatandaşlar da sıranın kendisine gelmesini sabırsızlıkla bekledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali