McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 19 Mayıs 2022, Perşembe 14:51 tarihinde eklendi. 432 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ayçiçeği ekili bazı alanlarda köse hastalığına rastlandı

Edirne Ziraat Odası saha ekipleri tarafından yapılan saha kontrollerinde ayçiçeği ekili bazı arazilerde mildiyö (köse) hastalığına rastlandı.
Ayçiçeği ekili bazı alanlarda köse hastalığına rastlandı

Edirne Ziraat Odası saha ekipleri tarafından yapılan saha kontrollerinde Musabeyli, Demirhanlı, Hacıumur, Geçkinli, Büyükdöllük, Menekşesofular, Değirmenyeni ve Yolüstü köylerinde ayçiçeği ekili bazı alanlarda mildiyö (köse) hastalığına rastlandı.

Köyleri ziyaret ederek, saha kontrolleri ve kahve ziyaretleri gerçekleştiren Edirne Ziraat Odası saha ekipleri çiftçileri yabancı otla mücadele ve ilaçlama çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Özellikle erken ekilen, ağır tavda işlenen topraklarda soğuk ve yağışlı iklim şartlarıyla birlikte hastalıkların hızla ortaya çıktığını belirten ekipler, bu konuda gelen şikâyetlerin arttığını söyledi.

Üreticilere ihmal etmeden arazi kontrollerini yapmaları konusunda uyarıda bulunan saha ekipleri, Diğer önemli bir noktada ise Ayçiçeklerinde yabancı ot mücadelesinin devam ettiği şu günlerde ilaçlamaların doğru dozda ve doğru ürün ile yapılması olduğunu söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali