McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Mayıs 2022, Salı 12:52 tarihinde eklendi. 537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YAĞDA TENCERE KÖFTE İLE ÇOCUKLUK ANILARI YÂD EDİLDİ

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında “yağda tencere köfte” tanıtılarak vatandaşlara dağıtıldı.
YAĞDA TENCERE KÖFTE İLE ÇOCUKLUK ANILARI YÂD EDİLDİ

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor. Lezzeti geçmişe dayanan yağda tencere köfte vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.Köfte dağıtılacağını duyan ve geçerken gören vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Saraçlar Caddesi’nde açılan stantta AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “kahvaltı köftesi” olarak da bilinen “yağda tencere köfte” vatandaşlara dağttı.

“Unutulmuş Türk lezzetlerini hatırlatan bir gün”

İlkokul yıllarında haftada bir gün okul çıkışlarındaabisi ile birlikte ekmek arası köfte alarak evde yediklerini aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen unutulmuş Türk lezzetlerini hatırlatan bir günde yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bugünçocukluğuma geri gittim. Vatandaşlarımıza eski günleri yaşatmaya çalışıyoruz ve bu lezzetleri tattırma imkânı buluyoruz. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” Dedi.

“Biz çocukluğumuzda bu kokuyu çok iyi tanıyorduk”

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, “Edirne sokaklarında bugün çocukluğumuzun kokusu var. Biz çocukluğumuzda bu kokuyu çok iyi tanıyorduk ama uzun yıllardan beri de bu mis gibi köftenin kokusunu duymuyorduk. Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla tencerede yağda köfte ikram ediliyor. Binlerce köfte hazırlandı ve vatandaşlara dağıtıldı. Biz de çocukluğumuzdaki o eski günleri anıyoruz” dedi.

“Sokak lezzetlerinde de iddialıyız”

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde vatandaşlara ücretsiz olarak tencerede yağda köfte ikram ettiklerini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “Edirne’de saray mutfağı zengin bir mutfak ama gastronomi anlamında daiddialıyız. Sokak lezzetlerinde de iddialıyız. Geçmişi uzun yıllara dayanan tencerede yağlı köfteyi de günümüzde vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali