McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Haziran 2022, Çarşamba 13:46 tarihinde eklendi. 634 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Minik öğrenciler, ellerinde pankartlarla sigarasız ve sağlıklı yaşama dikkat çekti

Edirne’de bir alışveriş merkezi önünde bir araya gelen Yeşilay Edirne Şubesi üyeleri ve ilkokul öğrencileri, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’ne kadar yerdeki izmaritleri süpürge ve kürek yardımıyla toplayarak yürüyüş gerçekleştirdi.
Minik öğrenciler, ellerinde pankartlarla sigarasız ve sağlıklı yaşama dikkat çekti

Edirne’de "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" etkinlikleri çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla ellerinde kendi hazırladıkları pankartlarla yürüyüş gerçekleştiren minik ilkokul öğrencileri, çevredeki vatandaşlar ve esnaftan büyük alkış topladı.

"Sigarayı bırak, hayatı bırakma", "Hayatımız duman olmasın" “sigara kanserin kardeş, ölümün arkadaşıdır”, “izmaritini yere atma” “sağlık için temiz çevre” gibi yazılardan oluşan kendi hazırladıkları pankartlar taşıyan minik Yeşilay gönüllüleri sigarasız yaşamın sağlıklı yaşam olduğuna dikkat çekti.

Sıcak havaya rağmen yaklaşık 2 kilometre yürüyerek, yere atılan izmaritleri süpürge ve kürek yardımıyla toplayan Yeşilay gönüllüsü öğrenciler, daha sonra kentin en işlek noktalarından olan Saraçlar Caddesi'nde de temizlik çalışması gerçekleştirdi.

“Sağlıklı çevre demek sağlıklı hayat demek”

Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" çerçevesinde sigarasız bir yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdik. Hem sigara içmemenin önemine hem de yerlere atılan izmaritlere dikkat çekmek amacıyla temizlik yaparak yürüyüş yaptık. Çevre hepimizin çevresi, sağlıklı çevre demek sağlıklı hayat demek. Biz bu temaya dikkat çekmek istiyoruz. Gençlerimize ve tüm toplumumuza sağlıklı bir çevre bırakmak ve sağlıklı hayata teşvik etmek çok güzel anlamlar ifade ediyor. Milli eğitime bağlı okullarımızla birlikte Kaldırımların 2 tarafından hem yürüyüş, hem de temiz çevreye bilinç oluşturmak amacıyla yerdeki izmaritleri topladık” ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tütün kullanımının her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden olduğunu belirten Yeşilay Bölge Koordinatör Personeli Rumeysa Ergül, tütün bağımlılığıyla mücadelesini aralıksız sürdüren Yeşilay’ın, ‘Bırakabilirsin’ uygulaması ile sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek sağlandığını ifade etti.

Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi Eylül Elif Öztürk, “Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklara hayır demek için düzenlenen yürüyüşe katıldık. İnsanlara sigara ve alkolün kötü bir şey olduğunu söylemek için de şarkı söyleyerek yürüyüş yaptık” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali