McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Temmuz 2022, Perşembe 15:20 tarihinde eklendi. 375 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sinek şikâyetleri arttı! Satışlarda artış yaşamaya başladı

Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte sivrisinekler vatandaşların kâbusu haline geldi. Edirne’de sivrisinek ısırmalarına karşı şikâyetler artarken, sinek ve böcek ısırmasına karşı koruyucu ve ısırdıktan sonraki belirtileri gidermeye yarayan ürünlerin satışında da artış yaşanmaya başladı.
Sinek şikâyetleri arttı! Satışlarda artış yaşamaya başladı

Yaz mevsimi ile birlikte sinek ve böcek ısırmasına karşı koruyucu ve ısırdıktan sonraki belirtileri gidermeye yarayan ürünlerin satışında artış yaşandığını söyleyen Eczacı Şükrü Ciravoğlu, kışa oranla satışların önemli boyutta arttığına değindi.

“Bunların satışları yaz aylarında doğal olarak artıyor”

Edirne’de bu yıl çok fazla sivrisinek olduğunu aktaran Ciravoğlu,“Sivrisineklerle yapılan mücadele bazen yeterli olmayabiliyor. Sineklerin çoğalması aslında büyük oranda çeltik tarlalarından ve bu üretimin bulunduğu sulak alanlardan kaynaklanıyor. Bunlar yerleşim yerlerine yakın olduğu müddetçe kurtulmamız çok zor gibi duruyor. Korunmak için sürülecek losyonlar var. Ayrıca ısırdıktan sonra da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar da oluyor. Böcek ısırmalarına bağlı deride kızarıklık ve kaşıntılar oluyor. Onları önlemek için de krem, jel ve losyon şeklinde ilaçlar var. Daha ileri boyuttakiler için ise ağızdan kullanılan alerji ilaçları var. Bunların satışları yaz aylarında doğal olarak artıyor” şeklinde açıklamada bulundu.  

Fazla miktarda sinek ısırması ve insanların yoğun olarak doğada bulunmasına bağlı olarak eczaneye başvuranların olduğunu söyleyen Ciravoğlu, buna karşın kullanılan ilaçların satışlarında da kışa göre önemli boyutta artış olduğuna değindi.

 Lavanta gibi aromatik bitkisel yağların da sivrisinekleri uzaklaştırdığı ve ısırmasını engellediği şeklinde bazı çalışmalar olduğunu hatırlatan Ciravoğlu, Kısmen de olsa bunların da fayda sağladığını ifade etti.

“Sahte ilaca dikkat!”

İlaçta sahteciliğe karşı uyarıda bulunan Ciravoğlu, vatandaşların ilaç gibi önemli olan şeylerin mutlaka eczanelerden ve doğru kanallardan temin etmesi gerektiğine dikkat çekti. İnternetten alınan ilaçlarda her zaman için bir kuşku olduğunu belirten Ciravoğlu, bu tür ilaçların kontrollü olarak tüketilmesinde fayda olduğuna değindi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali