McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Temmuz 2022, Perşembe 15:44 tarihinde eklendi. 433 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Irak başbakanı: Türk saldırganlığına karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz

Türkiye ordusunun Irak'ın Kürt bölgesine yönelik saldırısına tepki gösteren Irak Başbakanı, ülkenin Türk saldırganlığına karşılık verme hakkının tam olarak saklı olduğunu vurguladı
Irak başbakanı: Türk saldırganlığına karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Dohuk bölgesine düzenlenen roket saldırısında birçok sivilin öldüğünü söyleyerek Türkiye’yi suçladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasındaysa saldırının ‘terör örgütü kaynaklı olduğu’ yazılarak “Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır” dendi.

Reuters’ın Irak devlet haber ajansından aktardığına göre IKBY-Türkiye sınırındaki Zaho kentinde bulunan bir turistik tesise ‘ağır havan topu saldırısı’ düzenlendiği ve sekiz turistin öldüğü 23 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Irak Başbakanı el-Kazımi de yazılı açıklamasında Türkiye’yi kınayarak ‘Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini’ söyledi. El-Kazımi, ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu aktararak, Türkiye’nin Irak’ın taleplerine rağmen saldırıları durdurmadığını söyledi. Irak başbakanı, bu tür saldırılara karşılık verme haklarını saklı tuttuklarını ve gereken önlemleri alacaklarını belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih de Türkiye’yi kınayarak ‘çağrılara rağmen saldırıların durmadığını’ söyledi.

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu da Türkiye’yi kınayarak olayın etkili soruşturulmasını istedi.

Haberler üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yayınlayarak saldırının ‘terör örgütü kaynaklı olduğunu’ öne sürdü.

Öte yandan Türkiye’nin Bağdat büyükelçiliği önünde protesto düzenlendi.(Ajanslar)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali