McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Ağustos 2022, Çarşamba 16:20 tarihinde eklendi. 420 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kapıkule TIR Parkı’nın İl Özel İdare'ye devredilmesi gündeme geldi

Edirne İl Genel Meclisinin Ağustos ayı toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Raporların sunumuna geçişmeden önce İl Özel İdaresi’nin gelirlerini artırmak amacıyla hazırlanan 4 maddelik öneri sunuldu.
Kapıkule TIR Parkı’nın İl Özel İdare'ye devredilmesi gündeme geldi

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları devam ediyor. Mecliste rapor sunumlarına geçilmeden önce 4 maddelik öneri meclis üyelerine sunuldu. Toplantıda ilk olarak İl Özel İdare’nin gelirlerini artırmak amacıyla hazırlanan 4 maddelik önerimeclis üyelerine sunuldu. Öneriler ile ilgili  5Ağustos Cuma günü'ne kadar bir çalışma yapılması planlanıyor. Bu çerçevede en önemli maddelerin başında mülkiyeti hazineye ait tahsisi ise Ticaret Bakanlığına ait Kapıkule TIR Parkı’nın İl Özel İdare'ye devredilmesi konusu yer alıyor.

Devlet Su İşleri(DSİ)'nin  hemen yanındaki ek hizmet binalarının işlevini yitirdiğini ve buraya da işyeri yapılmasının faydalı olacağını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, bu binanın işleyiş açısından güncelliğini kaybettiğini ve şehir içinde kalması sebebi ile yoğun trafik akışı içinde tehlike arz ettiğine değindi.

Alanın buradan kaldırılarak Havsa Şantiyesine taşınmasının yerinde olacağı belirtilen maddede,"Daha sonra da Kentsel dönüşüme dahil edilerek iş yerleri yapılarak kiraya verilmesi veya muammel bedel biçilerek şartlı satılarak elde edilecek gelirle 253 köyümüzün su irsaliye hatlarının değiştirilmesi yapılacak olan hizmetlere ciddi anlamda kaynak getirecektir" ifadelerine yer verildi.

Geçmiş bir diğer maddede ise içme sularının köy muhtarlıkları ve su birliklerinden alınarak özel idarede kurulacak olan su işletme müdürlüğü tarafından işletilmesinin de değerlendirilmesini istediklerini ifade etti. Özel idarede kurulacak olan su işletme müdürlüğü tarafından işletilmesinin yaklaşık olarak özel idare bütçesine yıllık net 10 milyon TL gibi bir gelir getireceğinin yapılan araştırmalarla tespit edildiği duyuruldu.

Bir diğer maddede ise İl Özel İdaresine ait envanterlerin çıkarılarak ihtiyaç olmayacağı anlaşılan gayrimenkullerin kentsel dönüşüme sokulması ve burada yapılacak olan işyerlerinin kiraya verilerek gelir elde edilmesi ifadelerine yer verildi.Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş'inİl Özel İdaresi’nin gelirlerini artırmak amacıyla sunduğu öneri, Cuma gününe kadar meclis üyeleri tarafından fikir alışverişi yapılarak görüşülecek ve sonrasında ise gereken yapılacak.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali