McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Ağustos 2022, Cumartesi 13:56 tarihinde eklendi. 1125 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dinç: “Cumhur İttifakı Ulaşım konusunda Halkın Sesi Oldu.”

Edirne Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısında gündeme gelen ulaşım zammı AK Parti ve MHP'li üyelerin ret oyu vermesine rağmenCHP ve İYİ Partili üyelerin oyuyla onaylandı.Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, amaçlarının siyaset yapmak değil, Edirne halkının yanında olmak olduğunu vurguladı.
Dinç: “Cumhur İttifakı Ulaşım konusunda Halkın Sesi Oldu.”

Yapılan zam sonrası Edirne'de toplu ulaşımın sağlandığı (ETUS)ile öğrenci 4 lira 75 kuruş, tam 6 lira 88 kuruş, nakit binişlerdeise 8 lira 75 kuruştan yolculuk yapılacak. Taksilerde ise açılış ücreti 10 liradan 12 lira 50 kuruşa yükseltildi.Partisinin İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen toplantıda AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ezgi Yetkiner, AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyeleri Engin Makak, Bahattin Ulusoy, İsmail Taşdemir, Pınar Ersaçmış ve Mehmet Çapoğlu yer aldı.

Cumhur İttifakı olarak Ağustos ayında yaptıkları meclis toplantısında Edirne ulaşımıyla ilgili ret oyu verdiklerini belirtenAK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç,Ulaşımla ilgili Edirne halkının yararına olacak zammı istemedikleri içinyaklaşık45 dakika süren bir tartışma yaşadıklarını hatırlattı.

Edirne ulaşımın önemli bir konu olduğunu belirten Dinç, Edirne'nin kanayan yarası olan ulaşımda hem öğrenci anlamında, hem65 yaş üstü hem de normal halkla alakalı devamlı sıkıntılar yaşandığına değindi.

"Ulaşımla ilgili büyük bir gündem yapmamız lazım"

Sosyal medyalarda ulaşım zammından sonra vatandaşların yaptığı yorumların çıktısını alıp örneklerle açıklama yapan Dinç, "Mazot fiyatları düşüyor. Neden zam yapılıyor? Hiçbir sorun çözülmediği gibi ulaşım sorunu da. çözülemez. Mazota indirim taşımaya bindirim. Türkiye'nin en pahalı üçüncü şehri. Yani belediyemiz ve ulaşım. Devamlı bahsediyor ilk üçteyiz. En ucuz ulaşım bizde diye ama burada halkımız kendisi söylüyor. Verdiğimiz paraya değse bari insanlar otobüste üst üste gidiyor. Millet birbirini boğazlayacak. Eskişehir Belediyesi 7 kilometre götürüyor. 6 TL ücret alıyor ama yolları cam gibi. Bizim yollarımız çukur, çamur" ifadelerine yer verdi.

"Zam var ama düzgün hizmet yok"

Ağustos'tan itibaren ulaşıma dördüncü kez zam yapıldığını aktaran Dinç,"ETUS'ta minibüsü olan ve geçmiş dönemlerde yönetimde bulunan arkadaşlardan bazı bilgiler aldık. Yani Edirne'de ortalama  günde 92  araç hizmet ediyor. Normalde yeterli mi? Değil. Yani geçmiş dönemde bize verdikleri bilgiler doğrultusunda en az minimum 200 araç Edirne halkı için hizmet etmek zorunda.Eylül ayından sonra her şey düzelecek. 200 araca çıkacağız diyorlar. Yani bu son yapılan dördüncü zam ve bizim söylediğimiz hiçbir şey kaideye alınmıyorYani biz hep söylüyoruz düzgün hizmet yapın.Şoförlerin davranışı araçların tıklım tıklım olması, Klimaların çalışmaması gibi birçok sorun var.Şimdi ortalama 92 araç bir gün çalıştığında aracın tanesi 33 litre mazot yakıyor. Bu da 68 bin lira civarında bir para yapıyor. Günlükpersonel gideri olarak da ortalama 10 bin lirayageliyor. Hesapladığımızda araç başına 30 bin liraya yakın bir ücret yapıyor.Her araç başına vurduğumuzda toplam 360 bin lira civarında bir gelir oluyor.Bunun araç başına göre 92 araca bölündüğünde araç başına Bin 500 lira bir gelir düşüyor. Şimdi biz öncelikle şunu sormak istiyoruz. Araçlar günlük bin 500 lira civarında bir para kazanırken ETUS hala batak içerisinde. Hala araç sahipleri bir lira para alamıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

ETUS şoförleri ile birebir konuştuklarında yıllardan beri para kazanmadıklarını söylediklerini aktaran Dinç,bu kadar paranın nereye gittiğinin hesabının verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Edirne'ye yakışmayan bir taşımacılık sistemi var"

AK Parti ve MHP grubu olarak Edirne halkının oylarıyla hizmet ettiklerini ve bu oyları boşa çevirmemek için mecliste devamlı mücadele ettiklerini ifade eden Dinç,"Biz zam yapmayalım demiyoruz tabii ki de şartlar ne gerektiriyorsa öyle hareket edelim. Düzgün ve zamanında gelen bir taşıma sistemi olsun. Baktığımızda şoförlerden hep şikayet alıyoruz. Saatlerce halkımız yolda bekliyor. Araçlar zamanında gelmiyorGelse bile bir buçuk saatte bir yolculuk oluyor. Üst üste olan bir taşımacılık. Yani insanlar nasıl taşınıyor? Edirne'ye yakışmayan bir taşımacılık.Verdiğimiz paraya göre hizmet almak istiyoruz.Yani insanlar bir para veriyorlar ve bu parayı veriyorlarsa karşılığında hizmeti bekliyorlar" ifadelerine yer verdi.

Edirne'nin en büyük sorunlarının başında ulaşım ve altyapı geldiğini belirten Dinç, altyapı ile ilgili halen sonuç alınmadığını ve bu konuda çok sayıda şikayet olduğunu ifade etti.

ETUS'un araçların bakımı parçaları gibi birçok sorundan bahsettiğini hatırlatan Dinç, düzgün bir alt yapı olması halinde bu arızaların hiçbirinin gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.

"Bizim gayemiz siyaset yapmak değil, Edirne halkının yanında olmak"

ETUS yetkililerine ve Edirne Belediyesi'ne seslenen Dinç,"Biz grup olarak ulaşımla ilgili zammı Eylül Ekim ayına bırakalım dedik. Yani o günkü şartlara göre hareket edelim. Şu an öğrencimiz yok. Edirne'miz biliyorsunuz biraz da öğrenci kenti. 50 bine yakın öğrencisi var.Şu an öğrenciler Edirne'de değil.Öğrenciler geldiğinde bu fiyatları görüncenasıl bir tepki gösterir? Bunu da zaman gösterecek.Bizimgayemiz siyaset yapmak değil, Edirne halkının yanında olmak.Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali