McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 17 Ağustos 2022, Çarşamba 13:49 tarihinde eklendi. 1197 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mimar Sinan müzesi gün sayıyor

Teşhir tanzim çalışmaları devam eden, Mimar Sinan Müzesi ve Geleneksel Türk Sanatları Müzesi ile ilgili toplantı Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapıldı. Vali Kırbıyık, “Her iki müzemizi de en kısa zamanda tamamlayıp, ziyarete açmak istiyoruz. Şehrimizin mücevheri ve bizzat kendisinin ‘Ustalık Eserim’ diye tanımladığı Selimiye Camii’nin mimarı, Mimar Sinan'ı anlatan müzemizi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile birlikte yapıyoruz.” Dedi.
Mimar Sinan müzesi gün sayıyor Toplantıya Edirne Valisi Hüseyin  Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Yusuf Güler ve Ali Uysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş, İl Kültür ve Turizm Md Kemal Soytürk, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesiden Prof. Dr. Suphi Saatçi, Doç. Dr. İlhami Danış Dr. Onur Şimşek, Öğretim Gör. Betül Bilgin, Öğretim Gör. Amir Ahmedoğlu ile Sinan ve Selimiye Cami Vakfı Müdürü Mehmet Ali Esmer katıldı.
Yapılan toplantıda, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesiden gelen akademisyenler, devam eden teşhir tanzim çalışmaları ve süreç ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Kırbıyık, "Her iki müzemizde belirli bir konsept ile kurulacak. Şehrimizin mücevheri ve bizzat kendisinin "Ustalık Eserim" diye tanımladığı Selimiye Camisinin mimarı, Mimar Sinan'ı anlatan müzemiz ile binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen Geleneksel Türk Sanatları Müzesinin teşhir ve tanzim işlemlerini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile birlikte yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda çalışmaları tamamlayıp, her iki müzemizi de yıl sonuna dek ziyarete açmak istiyoruz." İfadelerine yer verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali