McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 08 Eylül 2022, Perşembe 15:47 tarihinde eklendi. 1182 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AFAD ekiplerinin afet farkındalık eğitimleri devam ediyor

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Kültür Turizm Müdürlüğü personeline afet farkındalık ve yangın farkındalık eğitimi verildi.
AFAD ekiplerinin afet farkındalık eğitimleri devam ediyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerde Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştı. Bu kapsamda Afet Eğitim Seferberliği eğitimlerini sürdüren AFAD ekipleri Edirne Kültür Turizm Müdürlüğü personeline eğitim verdi.

Devecihan Konferans Salonunda "Afet Farkındalık Eğitimi" gerçekleştiren ekipler ayrıca müdürlük binasında "Deprem Tahliye Tatbikatı" da yaptı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü personeline Afet ve yangın farkındalık eğitimi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, deprem, yangın, sel ve su baskınları, taşkınlar ve genel afet durumları öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

"Afet Farkındalık Eğitimleri" ile olası afet senaryolarında neler yapılması gerektiği, öncesinde ve sonrasında izlenilmesi gereken süreçler paylaşıldı. Eğitime katılan personeller, merak ettikleri soruların da yanıtını alma imkânı buldu. Eğitimlerde olası hasarların azaltılması için ön tedbirlerin, afet sonrasındaysa planlı ve doğru bir şekilde atılacak adımların hayatta kalmak adına büyük bir önem taşıdığı vurgulandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali