McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 11 Eylül 2011, Pazar 16:21 tarihinde eklendi. 2461 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

15. Geleneksel Lalapaşa Yağlı Güreşleri

15. Geleneksel Lalapaşa Yağlı Güreşleri
15. Geleneksel Lalapaşa Yağlı Güreşleri Edirne'nin Lalapaşa ilçesinden düzenlen 15. Geleneksel Lalapaşa Yağlı Güreşleri tamamlandı. 12'si başta olmak üzere çeşitli boylarda 150 pehlivanın çayıra çıktığı müsabakalarda,  
     Ahmet Taşçı, Gökhan Arıcı, Güngör Ekin, Sezgin Yüksel, Cengiz Zengin, Reşat Turgut, Kaan Kaya, Erkan Ertan, Ahmet Yavuz, Faruk Akkoyun, Fevzi Çakır ve Şaban Donat gibi isimler başpehlivanlık için mücadele ettiler.
  Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, LalaPaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ile yaklaşık 2 bin güreş sever tarafından takip edilen güreş müsabakalarında, Gökhan Arıcı'yı finalde yenen Ahmet Yavuz Başpehlivan olurken, Ahmet Taşçı üçüncülük kürsüsüne çıktı.

 

 

 

 

 

 Lalapaşa Yağlı Güreşlerinde çayıra çıkan en önemli isimlerden olan ve defalarca Kırkpınar'da Altın Kemerin sahibi olmayı başaran Ahmet Taşçı, güreşleri bizzat yerinde takip eden Trakya 22.com kurucusu Ahmet Topaç'a özel olarak verdiği röportajda " Unutamadığım en önemli anılarımdan biri rahmetli Sabri Acur'dan yediğim kündedir." diyerek eskilere gönderme yaparken,geçtiğimiz yıılarda Kırkpınar sahasında yaptığı Sumo güreşi gösterisi ile ilgili olarakta "Korkunç" ifadesini kullandı.

 

 Minik Güreşçilerden Dev Hareket

Lalapaşa Yağlı Güreşlerine, iki minik güreşçileri olan Serkan Makas ve Atakan Makas ile katılan Tröydem (Trakya Roman Özürlüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Erkan Makas,Başkan Yardımcısı Ömer Bahar ve Genel sekreter Mutlu Çekiç Trakya22.com 'a yaptıkları açıklamada Tröydem'in yaklaşık bir yıl önce, Edirne Merkez ve İlçelerindeki Özürlüleri hayata kazandırmak için kurulduğuna değinirken, bu yarışmada miniklerde kürsüde birinciliği ve ikinciliği kazanan güreşçilerinin kazandıkları ödül ve primleri dernek yararına bağışladıklarını ifade etti.
Makas kardeşlerin Babası Erkan Makas ise çocuklarının bu onurlu davranışlarından çok mutlu olduğunu ve bunun diğer büyüklere örnek oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali