“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Ekim 2011, Pazar 11:19 tarihinde eklendi. 915 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Define Avcıları Okul Bahçesinde Kazı Yaptırdı

Edirne nin Uzunköprü ilçesine Kırcasalih beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde define kazısı yapıldı. Ancak kazıda bir şey çıkmadı.
Define Avcıları Okul Bahçesinde Kazı Yaptırdı

Edirne de bir turizm şirketini işleten Sami Zeren ile belde lokantacılık yapan İsmail Gezici, Yunan çetelerinden kaldığı iddia edilen altınları bulmak için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uzunköprü Kaymakamlığı'ndan kazı için gerekli izni aldı. Okulların hafta sonu tatiline girmesini bekleyen iki define avcısı, cumartesi günü sabah saatlerinde iş makinesi ile birlikte okulun bahçesine geldi. İş makinesi definecilerin tarih ettiği yerlerde kazı çalışmasına başladı. İş makinesinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu Söğüt ağacının dibi 4 metre genişliğinde yaklaşık 5 metre derinliğinde kazıldı.

Bu arada beldelerindeki okul bahçesinde altın kazısının yapılacağını duyan belde halkı okulun bahçesine akın etti. İş makinesinin kazı çalışmaları belde sakinleri tarafından büyük bir dikkatle takip edildi. Jandarma ise muhtemel bir olumsuzluğa karşı kazının yapıldığı alanda güvenlik önlemi aldı. Kazı çalışmasını seyreden köyün yaşlıları, okul bahçesinin daha önce köylüler tarafından ortak kullanıldığını belirterek, bu alanda ekin kurutulduğunu söyledi. Zaman zaman bu tür duyumları aldıklarını belirten belde sakinleri dedeleri ve babalarından bu alanda altın gümü bulunduğuna dair herhangi bir duyum almadıklarını kaydetti. Belde halkı kazının boşu boşuna yapıldığını hatırlatan köy sakinleri, okul bahçesinde herhangi bir definenin çıkmayacağını iddia etti.

Define avcısı Sami Zeren ile Volkan Gezici'nin de uzaktan takip ettiği kazı çalışmalarında herhangi bir şey bulunamadı. Kazılan alan define avcıları tarafından görüldükten sonra tekrar iş makinesi tarafından dolduruldu.

 

 

cha

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali