McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Ekim 2011, Pazar 21:51 tarihinde eklendi. 1170 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Baba'dan TORUNLAR'a dev yatırım

Uzunköprü ve ülke ekonomisine yıllarca hatırı sayılır kazanımlar sağlayan ilçenin en büyük fabrikalarının başında gelen BUZCULAR A.Ş yıllar sonra el değiştirmeye hazırlanıyor.
Baba'dan TORUNLAR'a dev yatırım
Uzunköprü'de sağladığı iş imkanı ile yüzlerce insana ekmek kapısı olduğu gibi devlete ödediği vergilerle hem BUZCULAR A.Ş ve hemde dolayısıyla Uzunköprü'nün adını tüm ülkeye duyuran firma yıllar önce girdiği ekonomik krizi bir türlü atlatamayınca ei değiştirmek zorunda kaldı.
Yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerde anlaşma sağlanamayınca son olarak BUZCULAR A.Ş'ne ilçemizde faaliyet gösteren Torunlar Gıda Sanayi Ticaret A.Ş'nin talep olduğu ve istenilen fiyatta anlaşma sağlandığı öğrenildi.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre fabrikanın tüm ekipmanları ile birlikte 7 milyon TL'ye TORUNLAR A.Ş'ne satışında anlaşma sağlandığı öğrenildi.
Uzunköprü, Bandırma ve Mersin'de de faaliyetlerini sürdüren TORUNLAR A.Ş'nin yılda yaklaşık 120 bin ton yerli ve ithal çeltik işlediği biliniyor. Diğer taraftan Uzunköprü'de 10 bin ton, Bulgaristan'da 4 bin ton çeltik ekimi yapan TORUNLAR A.Ş fabrika devir teslim törenini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği öğrenildi.
Fabrikanın yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte burada çalışacak olan insanların ilçe ekonomisine yeniden katkı sağlaması bekleniyor.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali