McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 31 Ekim 2011, Pazartesi 20:46 tarihinde eklendi. 765 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ateşli müjde verdi Ödemeler Salı günü başlıyor

Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ateşli , trakya22.com haber merkezine yaptığı açıklamada, süt desteklerinin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceği müjdesini verdi
Ateşli müjde verdi Ödemeler Salı günü başlıyor

.

Süt desteklerinin 3 aydan 3 aya verildiğini ve aslında bu desteğin geçen Ramazan Bayramı döneminde ödenmesi gerektiğini belirten Ateşli, “O zaman herhalde devletin bütçesi uygun değildi. Süt destekleri şimdi veriliyor. Uzunköprü’ye 420 bin TL destek geldi.” dedi.

YERİNDE ÖDEME…

Hafta başından itibaren üreticilerin süt desteklerinin mutemetler aracılığıyla vatandaşa yerinde verileceğini kaydeden, Şeref Ateşli desteklerden Birlik’e üye olan 3200 kişinin yararlanacağını söyledi.

Desteklerin, kilogram başına 60 kuruş şeklinde ödeneceğini bildiren Ateşli, yıl başından beri ikinci 3 aylık desteği aldıklarını, yıl sonuna kadar 2 destek daha almaları gerektiğini ifade etti.

Şeref Ateşli, ilk desteği, süt fiyatları düştüğü için kilogram başına 80 kuruştan aldıklarını, şimdi ise sütteki fiyat artışı nedeniyle desteğin 60 kuruşa çekildiğini aktardı.

Ateşli, hem et hem de süt fiyatlarının istikrarlı bir şekilde seyretmemesi nedeniyle üreticinin hayvancılıkla ilgili gelecek planları yapamadığını bildirdi

“MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE

BİLİNÇLİ ÜRETİM YAPILAMIYOR”

Süt üreticilerinin, geçimini zor sağladığı için bilinçli üretimi gerçekleştiremediğinin altını çizen Şeref Ateşli, bilinçlenme için üreticilere her anlamda destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Hayvanını bilinçli bir şekilde bakan üreticinin, günde 25-30 kilograma kadar süt alabildiğini ancak bunu yapmayanın 10 kilogram sütü bile zor aldığını aktaran Ateşli, hayvancılığı ek gelir sağlamak için yapan çoğu küçük üreticinin ise maddi imkansızlıklar nedeniyle bilinçli üretim yapamadığını söyledi.

Çoğu üreticinin aynı anda hem çiftçilik hem de hayvancılık yaptığını aktaran Şeref Ateşli

, bunun sağlıklı üretim için az da olsa engel teşkil ettiğini bildirdi.

Hayvan türlerine göre süt verimlerinin değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Ateşli, üreticilerin genelde az süt veren yerel ırkları değil, çok süt veren yabancı ırkları tercih ettiğini dile getirdi.

Yerli hayvan ırkının süt verimi düşük olduğu için yediği yemin maliyetini karşılayamadığını belirten Şeref Ateşli, günlük 20 kilogramdan aşağı süt verimi olan hayvanın üretici için zarar yazdığını aktardı.

 

 

trakya22.com haber merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali